Skip to content

Pentru a sustine Pride, Marvel a anuntat ca va publica o versiune LGBTQ a celebrului personaj Captain America

Pentru manifestarile din luna iunie, cunoscute in randul comunitatii LGBTQ ca luna Pride, datorita paradei care se intampla in majoritatea oraselor mari din lume, reprezentantii Marvel au anuntat o versiune noua a personajului Captain America.

Compania Marvel a anuntat deja de planurile sale de a introduce un nou erou gay, Aaron Fischer. Personajul va fi dezvaluit intr-o serie limitata intitulata “Statele Unite ale Capitanului Americii”, care va fi lansata in iunie, luna LGBTQ Pride.

Din informatiile aparute in presa, serialul il va prezenta pe Captain America, Steve Rogers, intr-o excursie pentru a-si recupera scutul furat. Pe parcurs, echipajul va intalni “oameni din toate categoriile sociale care au preluat mantia lui Captain America pentru a-si apara comunitatile”, noteaza publicatia Huffington Post.

Potrivit scriitorului Joshua Trujillo, Aaron Fischer este cunoscut si sub numele de Captain America of the Railways si a fost “inspirat de eroii din comunitati ca activisti, lideri si oameni de zi cu zi care muncesc pentru o viata mai buna”, mentioneaza aceeasi publicatie.

“Sper ca povestea lui sa rezoneze cu cititorii si sa ajute si sa inspire urmatoarea generatie de eroi,” explica Joshua Trujillo.

Spre bucuria fanilor, Marvel a distribuit mai multe schite ale artistului Jan Balzadua despre Aaron Fischer pe retelele de socializare.

Despre creatia personajului, Jan Balzadua, artistul care l-a desenat, a explicat ca “Mi-a placut foarte mult sa-l proiectez si, ca persoana transgender, sunt fericit sa pot prezenta o persoana gay deschisa, care il admira pe Captain America si lupta impotriva raului pentru a-i ajuta pe cei aproape invizibili pentru societate”.

Desi Aaron Fischer este un personaj nou, Marvel a inceput de ceva vreme sa introduca  si alte tipuri de personaje in ​​universurile sale literare, cat si in cele cinematografice in ultimii ani. De exemplu, in 2012, unul dintre eroi, Northstar, s-a casatorit cu iubitul sau civil Kyle Jinadu, intr-un numar din „Astonishing X-Men”. Trei ani mai tarziu, Iceman, membru al X-Men, a fost dezvaluit ca este gay in „Uncanny X-Men # 600”. Mai mult, in “The Eternals”, filmul care va fi distribuit in aceasta toamna, va prezenta primul sarut intre super-eroul Phastos (interpretat de Brian Tyree Henry) si sotul sau arhitect (Haaz Sleiman).

Captain America este un supererou fictiv care apare in cartile de benzi desenate publicate de Marvel Comics, care a aparut pe coperta Captain America Comics #1 in martie 1941, si a fost creat de Joe Simon si Jack Kirby.

Captain America este alter ego-ul lui Steve Rogers si a fost conceput ca un supersoldat patriot, care lupta alaturi de diferite personaje impotriva Puterilor Axei. In 1944, a aparut si serialul Captain America, iar de atunci, a aparut in numeroase alte filme si seriale de televiziune, cele mai recente fiind cele cu Chris Evans, in versiunile Captain America: The First Avenger, The Avengers, Captain America: Razboi civil, Avengers: Age of Ultron, Thor: The Dark World sau Captain America: The Winter Soldier.

Citește în continuare