Skip to content

Cuplul Meghan- Harry nu s-a casatorit in curte cu trei zile inainte de ceremonie. Pas cu pas, apropiatii Casei Regale Britanice demonteaza afirmatiile din interviul acordat de Meghan Markle lui Oprah Winfrey.

Cu o strategie in care incearca sa minimalizeze toate declaratiile lui Meghan, publicatiile britanice demonteaza una cate una afirmatiile din interviul acordat lui Opran Winfrey.

Prima si cea mai usor de verificat e informatia in care Meghan a spus ca s-a casatorit in curtea din spatele casei cu trei zile inainte de ceremonie, fiind vorba de o ceremonie doar pentru ei doi, alaturi de arhiepiscopul de Canterbury.

Conform legii britanice, licenta de casatorie trebuie sa fie semnata de doi martori, altfel nu este valabila. In documentul oficial, din ziua ceremoniei de pe 19 mai, cea care a costat 50 de milioane de lire si a fost transmisa in direct, Harry este trecut drept „celibatar” si „print al Regatului Unit” la ocupatie si Meghan „divortata” si „actrita” si este semnat pentru autentificare de printul Charles, tatal lui Harry, si Doria Ragland, mama lui Meghan, ca martori.

Documentul care arata ca ceremonia oficiala este singura casatorie dintre cei doi a fost publicat de The Sun, dupa ce redactia a platit 42 de lire ca sa obtina de la arhive o copie a acestuia.

Sigur ca e posibil ca Meghan si Harry sa fi avut o ceremonie privata, sub forma unei discutii, cu arhiepiscopul de Canterbury, dar nu e ceva oficial, nici macar o logodna, iar britanicii, care vor sa arate ca actrita americana le-a adus ofense lor si monarhiei prin comportamentul si acuzele sale, speculeaza orice eroare in exprimarea lui Meghan si din diferentele de intelegere a rigorilor din sistemul britanic versus cel american.

Arhiepiscopul de Canterbury a refuzat sa dea orice declaratie, fie si prin reprezentatii biroului sau.

Tot astazi, prin invaluire, au inceput sa apara declaratii ale “apropiatilor” Printului William, o forma eleganta pentru a pastra o sursa anonima, citata de The Sunday Times, in care e mentionat ca “William considera aceste comentarii „foarte departe de adevar”.

„Are calea lui desemnata si isi accepta in totalitate rolul. Seamana foarte mult bunicii lui in sensul respectarii misiunii si serviciului”.

Acest comentariu se refera la declaratia lui Harry care a spu ca fratele lui este captiv in interiorul monarhiei si nu are nicio scapare.

Asa cum se specula inca de la inceput Regina nu a mai comentat nimic dincolo de comunicatul oficial.

Citește în continuare