Skip to content

Palatul Buckingham reactioneaza la interviul Meghan – Oprah cu o lectie de comunicare. In Anglia, reactiile in presa sunt atat de polarizate, incat jurnalistul Piers Morgan a fost concediat pentru ce a spus la tv

Mai repede decat se asteapta toata lumea, Palatul Buckingham a raspuns printr-o declaratie de presa  la acuzatiile pe care Meghan si Harry le-au facut in interviul pe care i l-au acordat lui Oprah.

„Intreaga familie este intristata sa afle cat de provocatori au fost ultimii ani pentru Harry si Meghan.

Problemele ridicate, în special cea referitoare la rasa, sunt ingrijoratoare.

Desi unele amintiri pot varia, acestea sunt luate foarte in serios si vor fi abordate de catre familie in mod privat.

Harry, Meghan si Archie vor fi intotdeauna membrii iubiti de familie,” se arata in comunicatul trimis presei la mai putin de 24 de ore de la difuzarea in Marea Britanie a interviului.

Ieri Printul Charles a avut in program vizita la un centru de vaccinare Covid din Londra. A fost prima aparitie de dupa interviu si, evident, ca presa l-a intrebat daca a vazut inregistrarea cu Meghan si Oprah. Singura reactie a printului Charles a fost sa se intoarca catre reporterul care a adresat intrebarea, sa-l priveasca in fata, apoi sa se intoarca si sa plece zambind.

Presa britanica scrie ca declaratia pentru presa a fost scrisa inca de luni, imediat dupa difuzarea in America, dar ca Regina a cerut a mai treaca o noapte, sa priveasca toti situatia cu mintea mai limpede.

Comunicatul care e o lectie de comunicare si PR – pare ca accepta o parte din acuzatii, dar lasa loc sa se inteleaga ca nu e tot adevarat, fara sa dea insa detalii de vreun fel –  a fost rezultatul a trei echipe de comunicare Buckingham Palace, Clarence House si Kensington Palace, adica echipa Reginei, cea a printului Charles si cea a cuplului William si Kate.

Jurnalistii britanici care se ocupa in mod curent de Casa Regala spun ca nu se asteapta nimeni ca Regina sa mai comunice ceva pe acest subiect in spatiu public, vreodata in toata viata ei. Ei atrag atentia ca felul in care e formulat comunicatul arata ca in disputa pe care au anuntat-o Meghan si Harry sunt implicate de fapt atat Regina, cat si Printul Charles si Printul William.

In Anglia, unde Meghan nu e deloc iubita s-au facut sondaje de opinie daca Regina trebuie sa le raspunda sau nu si foarte multi dintre britanici nu isi doreau ca monarhul sa raspunda in vreun fel la interviu.

Interviul a generat insa in presa britanica reactii atat de polarizate si vehemente incat jurnalistul Piers Morgan, care e gazda emisiunii matinale a ITV si a criticat-o tot timpul pe Meghan, a fost atat de agresiv si s-a certat foarte vehement pe tema interviului, in direct, cu colegii sai enervandu-se incat a iesit din emisiune. S-a reintors dupa o pauza publicitara, dar pana la sfarsitul zilei a fost dat concediat, dupa ce CNA-ul britanic a primit zeci de mii de plangeri pentru reactiile lui din emisiune.

Piers Morgan in eisiunea Good Morning Britain

Citește în continuare