Skip to content

Cele mai importante declaratii din interviul Meghan Markle cu Oprah

Azi noapte a fost difuzat in America interviul cu Meghan Markle si Printul Harry acordat lui Oprah, astazi aceeasi inregistrare va fi difuzata in Anglia.

Interviul, prima mare serie de marturisiri de dupa plecarea celor doi din Marea Britanie, a fost centrat pe lucruri sordide departe de decenta si eleganta pe care Casa Regala Britanica o comunica.

Meghan a sugerat ca a trait intr-un mediu ostil, rasist si ca, desi la inceput a fost acceptata de familie si totul parea frumos, imediat dupa ce a anuntat ca va avea un copil lucrurile au inceput sa se complice.

Au fost mentionate conversatii intre membrii familei despre cat de inchisa la culoare va fi pielea copilului lor. Harry a mentionat ca disputa dintre ei si tatal lui a fost atat de mare incat la un moment dat a refuzat sa-i mai raspunda la telefoane. Iar Meghan a marturit, intr-o zona mult mai dramatica, cum familia regala a intretinut o atmosfera rasista si umilitoare pentru ea, incat pe perioada cat era gravida cu primul copil s-a gandit la sinucidere.

“In timp ce eram insarcinata se purtau discutii despre cum copilul nu va avea dreptul la Securitate, nu va primi niciun titlul si se intrebau cat de inchisa la culoare va fi pielea lui” a povestit Meghan continuand ca a avut “ganduri inspaimantatoare despre sinucidere”. Moment in care Harry a intervenit si a spus ca familia nu a vrut sa o sprjine cu nimic in aceasta situatie delicata in care mintea ei era profund tulburata.

Rudele sale din Familia Regala au spus ca Meghan nu poate sa beneficieze de ajutor psihiatric pentru ca nu ar fi bine pentru institutie. Printul Harry a spus ca atitudinea familei a fost ca toti au trecut prin asemenea incercari emotionale si singurul lucru pe care-l ai de facut e sa incerci sa devii mai puternic.

Cand revistele tabloide au inceput sa o atace si mai mult, nimeni nu a luat in calcul sa-i ofere facilitati pentru siguranta copilului ei, a spus Meghan. iar situatia tensionata atat in interiorul familiei cat si in afara, a facut-o sa nu mai iasa deloc din casa mai multe luni.

Ce mai mare regret pentru Meghan a fost “ca a crezut ca FIRMA (cum a numita institutia regala) o va sprijini.” Actrita a marturisit ca la inceputul conversatiilor dintre ea si familia regala s-a vorbit inclusiv ca va putea sa-si continuie cariera de actrita pentru ca nu erau foarte multi bani pe care sa-i administreze ea in joburile pe care e primea de la Casa Regala.

Meghan a povestit ca, atunci cand a mers la departamentul personal in culmea disperarii pentru ca nu avea o echipa a ei sa o ajute, i s-a spus “suntem alaturi de tine dar nu putem face nimic pentru ca nu esti unul dintre membri platiti ai acestei institutii”,

Printul a mai spus ca familia lui i-a sistat „efectiv” sprijinul financiar si, din acest motiv, cuplul a incheiat contracte cu Netflix si Spotify, pentru a-si putea permite securitatea. El a adaugat ca are banii pe care mama lui, prinţesa Diana, i-a lasat.

Meghan a mai spus ca nu a facut in prealabil nicio documentare legata de familia regala si ca nu l-a cautat vreodata pe Harry online. In plus, ea nu a realizat ca si familia dadea dovada de aceeasi curtoazie fata de regina – credea ca este doar parte din „fanfara”.

Cea mai mare parte a interviului au folosit-o pentru a-si spune parerea despre diferite situatii descrise de presa britanica, in care Meghan nu a iesit deloc bine. Printre ele stirea ca Meghan a facut-o pe cumnata ei, Katerine, sa planga imediat dupa nunta sa cu Harry.

“Povestea adevarata, a spus Meghan, a fost exact in revers” – Kate a facut-o sa planga dar si-a cerut scuze si i-a trimis flori. Ce a socat-o pe Meghan a fost nu doar ca tabloidele au intors povestea, ci si faptul ca nimeni din Palat nu a vrut sa nege stirea si sa spuna adevarul.

In timp ce au avut vorbe foarte grele pentru presa britanica (care nu ii va proteja dejoc dupa acest interviu), Harry a marturisit ca este in relatii foarte bune cu bunica lui, Regina, dar ca a fost dezamagit de tatal lui si ca, desi isi iubeste fratele la nebunie, William merge pe alt drum decat el. A descris relatia dintre ei cu un singur cuvant “spatiu”.

Au povestit insa si lucruri pozitive, simpatice, cum ar fi ca bebelusul pe care-l asteapta in aceasta vara, cel de-al doilea copil al cuplului, va fi o fetita.

Interviul a avut loc in curtea unui prieten comun al lui Oprah si Meghan, cele doua locuind in acelasi „cartier” in apropierea Los Angelesului.

Citește în continuare