Skip to content

Primul hotel de lux din spatiu va fi deschis in 2027. Va include restaurante, cinematografe si camere pentru 280 de oaspeti.

Daca vreti sa va faceti planuri de calatorie post-pandemie, e bine de stiut ca puteti include si o vizita in spatiu pe lista locurilor care merita vazute.

Orbital Assembly, o companie de constructii creata de fostul pilot John Blincow, va deschide primul hotel de lux din spatiu pana in 2027.

Primul hotel comercial din spatiu se va numi „Voyager Station” si va gazdui 112 de membri de echipaj care se vor ingriji de 280 de oaspeti.

Blincow considera ca lumea se afla la marginea inceputului unei ere de aur a calatoriilor in spatiu. Viziunea lui este in asentimentul a doi dintre cei mai bogati oameni de afaceri din lume, Richard Branson si Elon Musk. Pilotul a declarat ca si-ar dori sa colaboreze cu SpaceX, serviciul de calatorie in spatiu pe care Musk urma sa il deschida inca din 2015 si care a fost amanat din cauza unor probleme tehnice.

Hotelul va fi construit direct in spatiu cu ajutorul unor roboti folositi de obicei pe Statia Spatiala Internationala. Va avea forma unei roti cu un diametru de 200 de metri si 11.600 de metri patrati de spatiu locuibil in 24 de tuburi modulare de catre 20 metri lungime si 12 metri in diametru. Suprafata camerelor va fi acoperita cu panouri solare intinse pe 10.000 de metri patrati.

Statia circulara se va roti incontinuu pentru a genera gravitatie artificiala la un nivel similar cu gravitatia de pe suprafata Lunii.

Voyager va include multe dintre caracteristicile unei nave de croaziera, inclusiv restaurante tematice, un centru spa, baruri, sali de sport, de concerte, biblioteci si un cinematograf.

Costul constructiei se va ridica la zeci de miliarde de dolari. O parte dintre facilitati vor putea fi cumparate sau inchiriate pe termen lung de catre companii private sau agentii guvernamentale care ar putea folosi statia spatiala pentru a antrena astronautii care merg pe Marte.

Ideea unei statii spatiale in forma circulara vine din anii ’50 si apartine unui dintre arhitectii programului Apollo de la NASA. De altfel, echipa Voyager va include veterani NASA, piloti si ingineri.

Voyager ar trebui sa fie gata pana in 2025 iar pana in 2027 se vor face teste pentru a deveni operationala. Daca va fi finalizata dupa planurile actuale, va deveni cel mai mare obiect creat de oameni care a fost pus in spatiu.

Momentan, nu au fost comunicate preturile pentru Voyager insa costurile pentru zborurile Virgin Galactic sunt de 250.000 de dolari pentru o persoana.

De cativa ani, tendintele in experienta hoteliera se indreapta spre solutii inedite, exclusiviste, in locuri greu accesibile. Mai jos veti gasi cateva exemple.

Citește în continuare