Skip to content

Camerele unui hotel din Paris au fost transformate in sali de cinema. Peste tot in lume, cinematografele sunt puternic afectate de pandemie. Incep, insa, sa apara solutii salvatoare

Cinematograful MK2 Nation din Paris a fost renovat la finalul lui 2019, in speranta ca anul 2020 va aduce mai multi spectatori in salile sale. Insa, anul 2020 a venit, pandemia a inchis tot in calea sa, asa ca Nathanaël si Elisha Karmitz, cei doi frati din spatele cinema-ului, au gasit o solutie inedita – au transformat un hotel de patru stele in cinematograf.

Mai exact, camerele hotelului au fost adaptate astfel incat sa poata fi difuzate filme unor grupuri mici de oameni. Hotelul transformat este Paradiso, din Paris, iar noul cinema va putea primi spectatori din luna martie.

Hotelul va pune la dispozitia clientilor sai 36 de camere, inclusiv 2 apartamente, unde oamenii vor putea viziona filme pe ecrane mari, de 3 metri latime. In plus, au fost amenajate si sase camere intunecate, in stilul clasic al cinematografelor.

De asemenea, acoperisul hotelului va gazdui proiectii de cinema în aer liber incepand din aprilie 2021, daca reglementarile sanitare vor permite.

Situat pe bulevardul Diderot, hotelul Paradiso a fost imaginat si proiectat de oamenii din spatele cinema-ului MK2 Nation  pentru a crea un dialog intre film si toate formele de arta. La transformarea hotelului au lucrat arhitecti, artisti si stilisti.

Pandemia a lovit puternic industria cinematografelor. In toamna lui 2020, al doilea cel mai mare operator de cinema din lume, Cineworld, a anuntat ca va inchide temporar peste 600 de filiale din Marea Britanie si SUA.

Intre timp, insa, oamenii din industrie incep sa gaseasca solutii. La inceputul lui februarie, un intreg festival de film din Suedia s-a transformat complet, astfel incat sa poata avea loc.

Festivalul de Film Göteborg a fost organizat pe o insula pustie in Marea Nordului. A existat un singur participant, o asistenta medicala, care a petrecut o saptamana pe insula, avand la dispozitie cele necesare, plus suficienta mancare. Si, bineinteles, filme.

Puteti citi mai jos mai multe despre solutiile gasite de organizatorii festivalului din Suedia.

Citește în continuare