Skip to content

Prima productie Netflix semnata de Printul Harry si Meghan este un serial documentar despre Invictus Games

Prima productie Netflix semnata de Printul Harry si Meghan si noua lor casa de productie, Archewell Productions, este un serial documentar despre Invictus Games, cea mai mare competitie sportiva internationala destinata militarilor raniti in operatiuni de lupta, o manifestatie a caror ambasadori sunt cei doi, fiind infiintata chiar de Printul Harry.

Conform informatiilor citate de publicatia Variety, serialul documentar despre Invictus Games va fi realizat de regizorul Orlando von Einsiedel si de producatoarea Joanna Natasegara, ambii premiati cu Oscar, in timp ce Fundatia Invictus Games va fi producator executiv. 

Serialul se va numi “Heart of Invictus” si va urmari drumul unui grup de sportivi unde toti au fost raniti in  timpul operatiunilor militare sau au trecut prin boli care le-au schimbat viata, catre Invictus Games The Hague 2020 – competitie amanata din cauza pandemiei pentru 2022.

Seria Netflix va documenta atat antrenamentul sportivilor cat si povestile lor de viata, dar si organizarea unor astfel de jocuri, prezentand mai multe echipe participante din mai multe tari.

Din informatiile oferite presei, inclusiv Printul Harry va aparea in documentar. 

Jocurile Invictus sunt un eveniment international multi-sport in care personalul militar ranit in operatiuni de lupta sau bolnavi si veteranii lor pot participa la noua sporturi, inclusiv baschet in scaun cu rotile, volei in sezut si canotaj in interior.

Numele provine din limba latina si inseamna  “neinvins”, iar evenimentul a fost inspirat de Jocurile Razboinicului, un eveniment similar desfasurat in Statele Unite la care au participat 4 ofiteri britanici raniti. Intorsi in Marea Britanie, acestia au povestit experienta Ministerului Apararii, care i-a propus Printului Harry sa fie patron spiritual al acestei competitii.

Primele Jocuri Invictus au avut loc in septembrie 2014 la Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Londra, Marea Britanie. La ceremonia de deschidere din 2014 au participat Printul Harry, prim-ministrul britanic David Cameron, Printul Charles, Camilla, ducesa de Cornwall, Printul William si Frederik, Printul mostenitor al Danemarcei. Evenimentul a inclus si un mesaj inregistrat de Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama.

Totodata, printre primele aparitii publice ale cuplului Harry si Meghan a fost si competitia Invictus, la Toronto, in septembrie 2017. Jocurile aveau loc anual, insa pandemia a intrerupt aceasta competitie, care urmeaza a fi reluata in 2022.

Inclusiv Romania are o echipa participanta la Jocurile Invictus, un model de urmat in care determinarea si puterea exemplului motiveaza publicul. Invictus Games Echipa Romaniei este una dintre cele mai active prezente online, cu informatii zilnice despre performantele sportivilor care fac parte din echipa si povestile lor de viata.

In septembrie 2020, Printul Harry si Meghan Markle au semnat un contract valabil pe mai multi ani prin care se angajeaza sa produca filme, documentare, reality-show-uri si seriale destinate copiilor pentru gigantul Netflix.

Intelegerea pe care au agreat-o cu Netflix si au facut-o publica a fost legata de programe care rezoneaza cu interesele personale si profesionale ale familiei lor, inclusiv cauzele pentru care lupta organizatia nonprofit pe care au creat-o la plecarea din Familia Regala, Archewell. Harry si Meghan si-au creat propria companie de productie care va angaja oameni, atat tehnicieni cat si oameni cunoscuti, vedete, care vor lucra pentru filmele si serialele lor.

Citește în continuare