Skip to content

Andrea Bocelli a confirmat primul concert la New York. Bocelli este printre primii artisti care vor canta la Madison Square Garden post pandemie

Tenorul Andrea Bocelli a anuntat anul acesta un spectacol la Madison Square Garden din New York, fiind primul concert confirmat din an la celebra sala de spectacole pentru 15 decembrie 2021. Concertul face parte dintr-un turneu american al tenorului care va cuprinde 21 de orase si promoveaza noul sau album, “Believe”, dar si o selectie de arii celebre, hituri care deja l-au consacrat si cantece de dragoste.

„Va fi ca si cum as merge acasa, in fiecare dintre cele 21 de orase”, a spus Bocelli despre turneul din America de Nord, citat de Time Out New York. „Va fi interesant sa ne intalnim din nou cu publicul iubitei mele patrii care m-a adoptat acum peste 20 de ani. Astept acel moment cu bucuria si framantarea pe care am simtit-o la inceputul carierei mele. Pentru ca acele arene in care ne intalnim sunt ca o raza de soare dupa o astfel de furtuna. Pentru ca voi canta pentru viata care a castigat lupta si, datorita muzicii, vom sarbatori impreună frumusetea si credinta in viitor,” a mai adaugat acesta.

Biletele pentru concert urmeaza sa fie puse in vanzare pe 26 aprilie ca pre-sale, data oficiala fiind 3 mai pentru achizitia acestora, aici, iar un dolar din fiecare bilet achizitionat se va dona pentru fundatia care ii poarta numele si prin intermediul careia a sustinut mai multe cauze medicale in timpul crizei pandemice.

Albumul „Believe” lansat de Andrea Bocelli la mijlocul lunii noiembrie 2020 nu este chiar un album cu piese de Craciun. El contine un duet cu Alison Krauss pentru piesa “Amazing Grace”, un alt duet cu Cecilia Bartoli dar si una dintre piesele scrise de regretatul Ennio Morrione care nu a fost lansata inainte de decesul acestuia.

De asemenea, pe album se mai afla si piesa tema a filmului Fatima.

Ultimele doua aparitii ale tenorului au fost fara public, insa in regim de live streaming, un concert sustinut in 2020 de Pastele Catolic la Domul din Milano si un concert din Teatrul Regio din Parma.

Performance-ul numit “Bocelli: Music for Hope” de Paste a putut fi urmarit online pe canalul solistului, in timp ce Sugar Music, Universal Music Group si YouTube, alaturi de Domul din Milano au incheiat un parteneriat pentru transmisia concertului online, pentru care artistul nu a cerut niciun onorariu.

De Craciun, spectacolul s-a numit “Believe in Christmas” si va inclus cantece de pe cel mai recent album al lui Bocelli, lansat pe 13 noiembrie,  dar si unele dintre colindele pe care Bocelli le iubeste cel mai mult.

Regia spectacolului i-a apartinut lui Franco Dragone care este cunoscut pentru show-urile spectaculoase de la Cirque Du Soleil, iar conceptul creativ are la baza 3 cuvinte: credinta, speranta, caritate.

Andrea Bocelli este unul dintre cei mai cunoscuti tenori ai lumii, care a vandut de-a lungul timpului milioane de albume, iar la concertele sale salile sunt pline.

Ajuns la frumoasa varsta de 63 de ani, el este cunoscut pentru melodiile pline de romantism, pe care va invitam sa le (re)ascultati. Dintre cele mai cunoscute cantele ale sale, amintim “Time To Say Goodbye” pe care l-a cantat prima oara la Festivalul de la San Remo in 1985 si, pe care il puteti asculta aici , “Perfect Symphony” cantat impreuna cu Ed Sheeran in 2017, care a ajuns pe locul 1 pe You Tube in ziua lansarii si pe care il puteti asculta aici , “Because You Believe” compus pentru ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Turin din 2006, pe care il puteti asculta aici sau “Vivo Per Lei” inregistrat cu Giorgia Torini pentru albumul sau “Bocelli” si pe care il putei asculta aici

Citește în continuare