Skip to content

Moby lanseaza un album nou si documentarul biografic cu interviuri cu David Lynch si David Bowie, dar si inregistrari de la concertele lui Moby

cred: profimedia

Moby va lansa la finalul lunii mai albumul „Reprise”, un album cu cele mai bune melodii ale sale intr-un nou format reorchestrat, dar si un documentar despre viata sa, „Moby Doc”.

Alaturi de Budapest Art Orchestra, Moby a ales cele mai reprezentative melodii ale sale si le-a rearanjat pentru orchestra si instrumente acustice. Pe album sunt invitati si Alice Skye, Amythyst Kiah, Apollo Jane, Darlingside, Deitrick Haddon, Gregory Porter, Jim James, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey si Víkingur Ólafsson.

Din informatiile aparute in presa, albumul „Reprise” va contine si piesele „Go”, „Extreme Ways”, „Natural Blues” si „Why Does My Heart Feel So Bad?”.

Ideea pentru aceasta compilatie cu orchestratie a venit dupa ce Moby a fost invitat la Walt Disney Concert Hall pentru a sustine un concert impreuna cu dirijorul Gustavo Dudamel si Los Angeles Philharmonic.

„Imi pare rau daca pare de la sine inteles, dar pentru mine scopul principal al muzicii este comunicarea emotiei. De a impartasi un aspect al conditiei umane cu oricine ar asculta”, a precizat intr-un comunicat Moby, citat de contactmusic.com.

Totodata, in aceeasi zi cu lansarea albumului  va avea loc si premiera filmului sau biografic, „Moby Doc” regizat de Rob Bralver si programat pe 28 mai 2021.

Documentarul este narat chiar de Moby si prezinta viata lui, trecerea prin trupele punk pana la succesul solo, problemele de adictie si viata vegana. Filmul cuprinde interviuri cu David Lynch si David Bowie, dar si inregistrari rare de la concertele lui Moby.

Filmul este un „documentar biografic suprarealist, narat de Moby, care reflecteaza asupra vietii sale personale turbulente si a muzicii emblematice, intr-o abordare retrospectiva asupra drumului care l-a condus de la trupe de punk underground la statutul de artist solo de top si de la dependent de droguri la activist vegan”, mentioneaza contactmusic.com.

Richard Melville Hall, născut pe 11 septembrie 1965, la New York, cunoscut sub numele de scenă Moby, este muzician, DJ, cantautor, scriitor şi fotograf, duce un stil de viaţă vegan şi apără drepturile animalelor. Albumele lansate până în prezent, între care „Everything Is Wrong” (1995), „Play” (1999) şi „Wait for me” (2009), au fost vândute în peste 20 de milioane copii pe plan mondial.

Moby a mai lansat un scurtmetraj despre viata sa din anii 90’ in New York o data cu lansarea „Porcelain”, cartea scrisa de acesta. Scurtmetrajul este produs chiar de Moby si il urmareste pe acesta in locurile sale preferate din New York si subliniaza subtilitatile vietii in New York in perioada 1989-1999.

Moby  a vandut mai bine de 20 de milioane de albume in intreaga lume. Cel mai cunoscut album al sau este “Play”, lansat in 1999, cu care a obtinut discuri de aur si doua de platina. Multe dintre piesele sale au fost folosite in publicitate, in film si in televiziune.

Citește în continuare