Skip to content

Ducii de Sussex, Harry si Meghan, sunt printre promotorii concertului “Vax Live”. David Letterman e gazda concertului pentru achizitia de vaccin anti Covid-19 dedicat lucratorilor sanitari din tarile sarace

Harry si Meghan isi vor face apartia la “Vax Live: The Concert to Reunite the World”, care va fi inregistrat duminica pe stadionul SoFi din Los Angeles si va fi difuzat pe 8 mai.

Tot Meghan si Harry sustin si programul COVAX, al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Scopul lui este ca tarile sarace sa aiba cat mai curand acces la vaccinul impotriva COVID.

Aproape doua miliarde de doze de vaccinuri au fost asigurate pentru COVAX, mecanismul care vizeaza accelerarea crearii, producerii și accesului echitabil la teste, tratamente si vaccinuri anti-Covid.

Harry si Meghan spera, prin implicarea lor in acest program, sa atraga fonduri in valoare de peste 19 miliarde de dolari care sa copere costul vaccinurilor pentru lucratorii din domeniul sanitar.

Gazdele concertului “Vax Live” vor fi David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel si Selena Gomez. Printre artistii invitati se afla Jennifer Lopez, Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin si H.E.R. De asemenea, sunt asteptati sa participe si actorii Ben Affleck, Nomzamo Mbatha, Olivia Munn si Sean Penn.

Evenimentul face parte dintr-o serie de campanii care promoveaza distribuirea echitabila a vaccinurilor impotriva Covid-19 la nivel global. In luna aprilie, 60 de state inca nu primisera nicio doza de vaccin, potrivit Associated Press.

Bono, Penélope Cruz, dar si David Oyelowo sunt cateva dintre vocile din spatele scurtelor episoade de de desen animat din cadrul unui serial care promoveaza accesul egal la vaccinare.

Numele seriei de desene animate este “Pandemica”si vrea sa atraga atentia asupra importanta distribuirii la nivel global a vaccinurilor impotriva Covid-19.

Citește în continuare