Skip to content

Pink cu fiica ei si Drake cu fiul lui au fost aparitiile memorabile de la Billboard Music Awards 2021. Lista castigatorilor a fost dominata de The Weeknd.

Duminica seara la Microsoft Theater din Los Angeles s-a desfasurat ceremonia de decernare a trofeelor Billboard Music Awards 2021. Acestea sunt printre singurele premii oferite pe baza unor cifre si nu alese prin votul popular. Mai exact, castigatorii sunt alesi dupa vanzarile muzicale, difuzarile de la radio si topurile platformelor de streaming.

The Weeknd a fost marele castigator al galei iar hiturile sale au dominat intregul eveniment. A castigat 10 trofee Billboard Music Awards 2021, fiind urmat de rapperul Pop Smoke cu 5, grupul k-pop BTS si cantaretul latino-american Bad Bunny cu cate 4 premii castigate.

Artistul canadian The Weeknd a castigat o mare parte din cele mai ravnite trofee ale anului: „Cel mai bun artist”, „Cele mai bun cantec”, „Artistul cu cele mai multe difuzari la radio”. Anul pandemic 2020 a fost dominat de albumul sau, iar la inceputul lui 2021 a sustinut o prestatie spectaculoasa in cadrul celui mai urmarit program TV din SUA: finala SuperBowl.

Drake si Pink au avut momente dedicate in care le-a fost celebrata intreaga activitate muzicala de pana acum. Rapperul canadian a primit trofeul „Artistul Deceniului” si, intr-un moment emotionant in premiera, a urcat pe scena alaturi de Adonis, fiul sau de 3 ani, pentru a multumi publicului si familiei sale.

De-a lungul carierei, Drake a primit 29 de trofee Billboard Music Awards, fiind cel mai premiat artist din istoria evenimentului.

In anul 2009, Drake a intrat in clasamentul muzical Billboard Hot 100 pentru prima data iar in cei 12 ani care au urmat a avut 232 de melodii difuzate constant la radio. Dintre acestea, 45 au ajuns in top 10 in Hott 100 si 22 de melodii au fost pe primul loc in topurile R&B si hip-hop.

Alaturi de Drake si The Weeknd, invitatii care au aparut pe covorul rosu, pe scena si in inregistrarile care au introdus prestatiile serii au avut un puternic ton optimist. Ceremonia a incercat sa reporneasca industria muzicala americana care a fost in pauza de un an si 2 luni.

Vizualurile, atmosfera, ecranul care a asigurat fundalul scenografic, panoul de pe covorul rosu, melodiile alese pentru a interpretate si costumele – toate au fost mult mai vesele decat este obisnuit pentru Billboard Music Awards. Au fost folosite nuante intense de galben deschis – culoarea anului 2021 – roz si portocaliu.

Michelle Obama a prezentat-o pe Alicia Keys care a sarbatori 20 de ani de la lansarea hitului „Fallin” si a albumului „songs in a minor” cu un colaj spectaculos. DJ Khaled, HER, Migos, Doja Cat si SZA au fost inconjurati de dansatori imbracati in haine futuriste incercand sa aduca inapoi atmosfera concertelor live cu public.

In acelasi timp, Pink a sustinut una din faimoasele prestatii acrobatice in aer. Surpriza serii a fost fiica ei, Willow Sage Hart care i s-a alaturat intr-o prestatie spectaculoasa pentru „Cover me in sunshine”.

Pink a fost premiata cu trofeul „Icon Award” si a sustinut cea mai memorabila prestatie live a serii. Fiica ei de 9 ani, Willow, i s-a alaturat in spectacolul acrobatic in aer pentru single-ul pe care l-au lansat impreuna – „Cover me in sunshine”. La finalul momentului, Pink i-a spus „Willow, ai fost perfecta! Iubesc ceea ce fac si iubesc oamenii alaturi de care lucrez. Si suntem destul de buni in ceea ce facem dar nimic nu ar conta daca nimeni nu ar veni sa ne vada, sa faca parte din jocul nostru. Asa ca tuturor celor care ne urmariti, va multumiti ca sunteti aici.”

Prestatia lui Pink, pe care o puteti urmari mai jos alaturi de alte prestatii memorabile, a fost pre-inregistrata la fel ca alte cateva momente spectaculoase ale galei. Majoritatea prestatiilor desfasurate live au fost sustinute in aer liber iar membrii publicului au purtati obligatoriu masti de protectie impotriva virusului Covid-19.

Lista completa a castigatorilor o gasiti mai jos. Alaturi de The Weeknd, BTS, Bad Bunny si Pop Smoke au mai fost premiati Taylor Swift, Lady Gaga, Kanye West, Charlie Puth

Top artist: The Weeknd

Top Hot 100 song: The Weeknd, “Blinding Lights”

Top Billboard 200 album: Pop Smoke, “Shoot for the Stars, Aim for the Moon.”

Top female artist: Taylor Swift

Top male artist: The Weeknd

Top new artist: Pop Smoke

Top collaboration: Gabby Barrett featuring Charlie Puth, “I Hope”

Top duo/group: BTS

Top R&B artist: The Weeknd

Top rap artist: Pop Smoke

Top country artist: Morgan Wallen

Top rock artist: Machine Gun Kelly

Top Latin artist: Bad Bunny

Top dance/electronic artist: Lady Gaga

Top Christian artist: Elevation Worship

Top gospel artist: Kanye West

Top social artist: BTS

Top streaming songs artist: Drake

Top song sales artist: BTS

Top radio songs artist: The Weeknd

Top Billboard 200 artist: Taylor Swift

Top Hot 100 artist: The Weeknd

Artist of the Decade Award: Drake

Icon Award: Pink

Change Maker Award: Trae Tha Truth

Citește în continuare