Skip to content

Timothée Chalamet il va juca pe Willy Wonka in filmul „Wonka” despre copilaria ciocolatierului nebun. In trecut, rolul a mai fost jucat deJohnny Depp si Gene Wilder.

Dupa ce a trecut prin universurile unor povesti care au mai fost ecranizate anterior, precum „Little Women” si „Dune”, Timothée Chalamet va prelua inca un rol memorabil, cel al lui Willy Wonka.

Este a treia oara cand Warner Bros produce un film bazat pe povestea lui Roald Dahl despre un ciocolatier si inventator excentric. Filmul „Wonka”, planuit sa fie lansat pe 17 martie 2023, va avea un unghi diferit al povestii fata de productiile anterioare.

Noul film in care Chalamet va juca rolul principal va fi bazat pe povestea unui Willy Wonka din tinerete si aventurile prin care a trecut inainte sa deschida cea mai faimoasa fabrica de ciocolata din lume. Va fi regizat pe Paul King cunoscut pentru cele doua filme „Paddington” iar scenariul a fost scris impreuna cu Simon Farnaby, unul dintre colaboratorii sai frecventi alaturi de care a primit 3 nominalizari la BAFTA pana in prezent. Anterior, la scenariu au mai scriu si Simon Rich, Simon Stephenson, Jeff Nathanson si Steven Levenson.

Surpriza pe care o pregateste Chalamet este faptul ca noua productie va fi un musical iar actorul va canta si va dansa in cateva numere muzicale.

De altfel, pregatirea muzicala si coregrafica pe care le va urma au fost si motivul pentru care filmul va fi gata abia peste 2 ani. Pentru ca era favorit pentru a juca celebrul rol al lui Wonka, producatorii au lucrat in ultimele luni pentru a planui repetitiile si filmarile in agenda incarcata a unuia dintre cei mai cautati actori din lume.

Warner Bros a lansat anterior doua filme dedicate povestii fascinante a lui Willy Wonka: „Charlie and The Chocolate Factory”.

Primul a fost lansat in 1971, l-a avut pe Gene Wilder in rolul lui Wonka si a devenit instant un personaj iconic in cinematografie si in cultura pop.

Al doilea film l-a avut pe Johnny Depp in rolul ciocolatierului nebun si a devenit unul dintre cele mai memorabile rolurile ale sale. Actorul a trecut printr-o transformare vizuala si de caracter spectaculoasa pentru a crea un personaj mult mai complex si mai misterios decat fusese prezentat anterior. A creat un Willy Wonka razbunator pentru traumele copilariei, asexuat, cu o tunsoare frantuzeasca si machiaj in stilul Kabuki.

Noul film va concentra atentia asupra lui Wonka si va fi primul din seria de trei lansate de Warner Bros care nu il va include pe micul Charlie Bucket. In schimb, vor aparea simpaticii Oompa-Loompa care lucrau in fabrica de ciocolata a lui Willy.

Punctul de plecare va ramane cartea lansata in 1964 de autorul britanic Roald Dahl: „Charlie and the Chocolate Factory”. Printre creatiile sale se numara si James and the Giant Peach, Matilda sau Fantastic Mr. Fox.

Chalamet, care a devenit cunoscut publicului dupa filmul „Call me by Your Name” este considerat revelatia noii generatii de actori din Hollywood.

In ultimii ani, a prins cele mai dorite roluri de protagonist: Laurie din „Little Women”, Paul Atreides din „Dune”, Zeffirelli din „The French Dispatch” si regele Hal din „The King” de pe Netflix.

Recent, a preluat un alt rol memorabil al lui Depp intr-o reclama Cadillac si a jucat alaturi de Meryl Streep si Leonardo DiCaprio in „Don’t Look Up”, noua comedie regizata de Adam McKay. In toamna acestui an il veti vedea in cinematografe in super-productia „Dune”.

Citește în continuare