Skip to content

A aparut primul trailer al filmului “DUNE” cu Javier Bardem, Jason Momoa si Timothee Chalamet. Productia va fi lansata in cinematografe la finalul anului.

Azi-noapte a fost lansat oficial primul trailer al noului film DUNE. A fost regizat de Denis Villeneuve pe un scenariu pe care l-a scris alaturi de Jon Spaihts si Eric Roth. Povestea are la baza romanul scris de Frank Herbert in 1965 care a creat o franciza de succes si a devenit cea mai bine vanduta carte de science fiction din toate timpurile.

Productia Warner Bros a fost filmata in mai multe locuri din Budapesta, Ungaria si Iordania. In Romania va fi distribuita de Vertical Entertainment, urmand sa fie lansata in cinematografele din intreaga lume incepand cu 16 decembrie 2020.

Distributia noului film DUNE include trei actori nominalizati la Oscar. Povestea urmareste calatoria personajului Paul Atreides, jucat de Timothee Chalamet.

Noul film DUNE va continua povestea din romanul lui Frank Herbert cu Paul Atreides care trebuie sa mearga pe cea mai periculoasa planeta din Univers pentru a asigura viitorul familiei si al poporului sau. O serie de forte malefice izbucnesc intr-un conflict legat de furnizarea celei mai pretioase resurse din lume, o resursa capabila sa deblocheze cel mai mare potential al umanitatii.

Din distributie fac parte Timothee Chalamet, nominalizat la Oscar pentru „Call me by your name”, John Brolin, nominalizat la Oscar pentru „Milk”, Javier Bardem, castigator al unui Oscar pentru „No country for old men” si nominalizat de alte doua ori pentru „Biutiful” si „Before night falls”, Jason Momoa cunoscut pentru rolul lui Aquaman din universul DC si „Game of Thrones”, Oscar Isaac din franciza „Star Wars”, Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster si Charlotte Rampling.

Au fost anuntate doua parti pentru noul DUNE, primul va acoperi actiunea din prima jumatate a cartii publicate in 1965.

„Dune” este una dintre cele mai delicate francize din istorie. In ciuda succesului urias pe care l-au avut cartile lui Herbert, numerosi regizori au incercat si au esuat sa regizeze un film despre planeta Arakis.

Discutiile pentru un prim film DUNE au inceput in anii ’70 si a durat 14 ani pana la lansarea productiei regizate de David Lynch. Desi a creat un adevarat cult in jurul povestii, incasarile din bilete abia daca au egalat bugetul investit. A adus pierderi financiare producatorilor, pe langa o serie de recenzii negative, si a creat o reticenta a studiourilor de la Hollywood fata de povestea lui Paul Atreides.

Denis Villeneuve, cunoscut de fanii Sci Fi pentru productiile de succes “Arrival,” si “Blade Runner 2049”, nu a fost prima alegere de regizor pentru filmul DUNE.

Discutiile pentru un nou film DUNE au inceput in 2008 iar regizorii confirmati au fost, pe rand, Peter Berg si Pierre Morel. Denis Villeneuve a fost atasat proiectului incepand cu luna decembrie a anului 2016 si a lucrat cu Warner Bros pentru a imparti actiunea din roman in doua filme in care planuieste sa dedice spatiu detaliilor din universul complex creat de Frank Herbert.

Coloana sonora a noului DUNE a fost creata de Hans Zimmer, nominalizat de 11 ori la Oscar si castigator al unui trofeu. Zimmer este considerat un geniu muzical, a realizat peste 150 de filme din anii ’80 si pana astazi iar filmele pentru care a lucrat in ultimii ani au devenit blockbustere.

Zimmer a avut de ales intre a lucra la „Tenet” al lui Christopher Nolan sau „Dune” al lui Denis Villeneuve si l-a ales pe cel din urma dupa ce au facut echipa buna pentru coloana sonora a productiei „Blade Runner 2049”.

Filmul va fi urmat de un serial produs pentru HBO Max.

Inaintea celei de-a doua parti a noului film DUNE va fi lansat serialul „Dune: The Sisterhood” pe care Legendary Televion il va lansa pe HBO Max, serviciul de streaming detinut de HBO. Primul episod va fi regizat de Villeneuve iar povestea va fi un prequel pentru actiunea din film, bazandu-se pe Bene Gesserit, forta spirituala din carte. Filmarile vor incepe in curand si se vor desfasura in Budapesta si Iordania.

Mai jos veti gasi o galerie foto cu imagini de la filmari.

Citește în continuare