Skip to content

Amazon face un parteneriat cu National Theatre si ofera publicului spectacole cu actori ca Benedict Cumberbatch sau Ian McKellen

Amazon a incheiat un parteneriat cu National Theatre pentru a transmite patru spectacole deja cunoscute publicului larg, cu Benedict Cumberbatch si Ian McKellen parte din productie. „Fleabag”, „Hamlet”, „Frankenstein” si show-ul solo a lui Ian McKellen pe care l-a avut in 2019 sunt spectacolele care se pot vedea pe platforma de streaming.

Primul spectacol o sa fie disponibil pe 11 iunie, cand Benedict Cumberbatch si Jonny Lee Miller vor putea fi vazuti impreuna pe scena in „Frankenstein” (productia din 2011), apoi alte doua reprezentatii cu Cumberbatch in rolul lui Hamlet, filmat la Barbican in 2015 si un spectacol cu Ian McKellen pe scena, parte din turneul solo pe care actorul din „Stapanul inelelor” l-a facut in 2019 pentru a marca varsta de 80 de ani.

Amazon este una dintre companiile care a sustinut actorii britanici cu o donatie de jumatate de milion de lire sterline catre Theatre Community Fund, initiativa lansata de actrita Olivia Colman cunoscuta publicului din The Crown care a venit in sprijinul celor afectati de criza pandemica.

Spectacolele de teatru vor fi disponibile momentan doar in UK si Irlanda, iar initiativa vine in completarea ridicarii restrictiilor impuse de guvernul britanic care abia de saptamana trecuta a permis intoarcerea in sali de spectacol si cinematografe.

Cel mai probabil, aceasta initiativa este doar la inceput, National Theatre avand productii filmate pentru micile si marile ecrane inca de acum 12 ani, cand au inceput sa popularizeze spectacolele lor si prin intermediul filmului.

De asemenea, inca de la sfarsitul anului trecut, National Theatre a lansat un serviciu de abonamente pentru vizionari ale spectacolelor din portofoliul lor online, care poate fi platit lunar, pentru suma de 9.98 lire, sau pe fiecare spectacol, biletul fiind intre 5.99 – 7.99 lire. Abonamentele sunt disponibile aici.

Dupa mai mult de un an de la inchiderea teatrului din cauza pandemiei, National Theatre revine cu spectacole pentru publicul din sala incepand din vara, iar biletele sunt deja puse in vanzare.

“Under Milk Wood” si “After Life” sunt spectacolele care vor fi puse in scena. Michael Sheen (Staged) va reveni pe scena alaturi Karl Johnson si Siân Phillips in povestea scrisa de Dylan Thomas, “Under Milk Wood”, iar Bunny Christie (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time), Jeremy Herrin (People, Places and Things) si Jack Thorne (Harry Potter si copilul blestemat) fac parte din “After Life”.

Citește în continuare