Skip to content

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala incheie primul an de la lansare cu 115 transmisii live si peste 20 de creatii originale. De vineri puteti vedea spectacolele absolventilor Facultatii de Teatru si Film din Cluj.

Astazi, 2 iunie, platforma culturala online Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala (art.raiffeisen.ro) implineste un an de la lansare. Gandita ca un suport pentru expunerea proiectelor culturale pe care artistii parteneri Raiffeisen le aveau in desfasurare inainte de pandemie, dar si ca un sprijin emotional pentru artisti si spectatori, platforma a captat interesul a pesteun sfert de milion de spectatori virtuali, din Romania si din 10 tari. Stagiunea a gazduit 115 reprezentatii online si peste 20 de creatii au fost special concepute pentru mediul online.

Lansata in urma cu un an, ca o initiativa aparuta pe fondul pandemiei de COVID-19, menita sa sprijine artistii sa ramâna in legatura cu publicul lor, in conditiile in care toate salile de spectacol s-au inchis si activitatea organizatiilor de cultura a fost suspendata pe termen nelimitat, platforma online art.raiffeisen.ro a reusit sa isi onoreze numele de Stagiune Virtuala. Spectacole, concerte, tururi virtuale, conversatii si filme au fost gazduite pe scena virtuala si au ajuns online la publicul de pretutindeni, punând la dispozitia iubitorilor de cultura o pârghie pentru normalitate in vremuri foarte tulburi si tulburatoare” – a spus Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank România.

Continutul platformei culturale online Raiffeisen Art Proiect-Stagiune Virtuala este organizat in patru sectiunii: Teatru, Muzica, Explorator si Conversatii. Aici au fost publicate spectacole si proiecte culturale sprijinite de Raiffeisen Bank România prin programul sau cultural, lansat in urma cu peste 20 de ani – Raiffeisen Art Proiect, accesul publicului fiind gratuit.

Spectatorii virtuali s-au putut bucura de spectacole de teatru inregistrate, de concerte si recitaluri preluate live sau inregistrate, de la muzica clasica, la jazz, de tururi virtuale ghidate de explorare a Bucurestiului din diverse unghiuri – de la istorie, la gastronomie, de filme documentare rare, de conversatii live cu artisti sau cu gânditori globali recunoscuti despre realitatile contemporane, de concursuri si expozitii online de fotografie si, nu in ultimul rând, de creatii originale, dezvoltate dedicat pentru mediul online de artistii colaboratori.

Seria de eseuri video „Conversatiile dintre mine si tine. Intâlnirile Oanei Pellea” sau seria ”Caragiale e de vina!” se numara printre productiile culturale create special pentru mediul digital prezente pe platforma.

Printre artistii care au putut fi urmariti in #StagiuneaVirtuala, prin spectacole sau in conversatii live si inregistrate au fost: Oana Pellea, Marcel Iures, Matei Visniec, Constantin Chiriac, Razvan Popovici, Chris Simion-Mercurian, Marina Abramovic, Mircea Rusu, Cristina Casian si multi altii.

Peste 20 de entitati culturale partenere Raiffeisen Bank, au colaborat cu platforma art.raiffeisen.ro pe durata primului an de functionare, printre care: Festivalul si Concursul International George Enescu, Teatrul Act, Festivalul SoNoRo, Asociatia Goong Bucuresti, Festivalul Undercloud, Festivalul Unfinished, Teatrul National Radu Stanca Sibiu, Via Transilvanica, Cronicarii Digitali, Interesting Times Bureau, Brasov Jazz & Blues Festival, Jazz in the Park Cluj etc.

Platforma culturala online Raiffeisen Art Proiect -Stagiunea Virtuala va continua sa gazduiasca proiecte culturale diverse in cele patru sectiuni.

Debutul celui de-al doilea an de functionare a platformei Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala (art.raiffeisen.ro) marcheaza simbolic angajamentul luat fata de mediul cultural in urma cu 20 de ani prin preluarea galei de absolvire a tinerei generatii de actori si regizori, de la Facultatea de Teatru si Film din Cluj-Napoca, oferindu-le acestor o scena virtuala cu o audienta internationala. Astfel, in perioada 4-20 iunie 2021, in sectiunea Teatru din #StagiuneaVirtuala publicul este invitat sa urmareasca Galactoria, festivalul cu 13 spectacole pregatite de tinerii actori si regizori pentru a marca incheierea studiilor si debutul lor profesional. 

Citește în continuare