Skip to content

Malta plateste cazarea turistilor din UE printr-o schema de ajutor de stat pentru hotelieri

Malta a lansat programul Incentive for Free Independent Travellers (FIT) prin care ofera turistilor bani sub forma de discount pentru fiecare sejur, in incercarea de a revitaliza sectorul turistic intens afectat de criza pandemica.

Malta este una dintre cele mai afectate tari de criza pandemica, mai ales ca insula mediteraneana atragea peste doua milioane de turisti in fiecare an. In incercarea de a ajuta sectorul ospitalitatii, guvernul ofera hotelurilor care se inscriu in program pana la 200 de euro pentru turistii care se cazeaza pe insula.

Planul se adreseaza doar turistilor care calatoresc pe cont propriu si nu rezerva prin agentii sau pe platforme dedicate – incepand cu 1 iunie si care rezerva minimum trei nopti de cazare la un hotel.

Autoritatea pentru Turism a Maltei va plati 100 de euro de persoana pentru rezervarile la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoana pentru hotelurile de patru stele si 50 de euro de persoana la hotelurile de trei stele. Mai mult, persoanele care viziteaza insula vecina Gozo vor primi o reducere suplimentară de 10%, daca decid sa isi organizeze o sedere acolo.

Pentru a avea acces la aceste reduceri, doritorii trebuie sa se inregistreze pe pagina web a Autoritatii pentru Turism, pe portalul www.mta.com.mt.

Un program similar este disponibil si in Manchester, “Have a Night on Us”, prin care ofera turistilor o a treia noapte gratuita pentru fiecare sejur de doua nopti, in incercarea de a revitaliza sectorul turistic intens afectat de criza pandemica.

Intr-un efort de a stimula turismul in lunile de vara, orasul a lansat o campanie pentru a repopula hotelurile care au fost inchise pana de curand.  Schema de ajutor “Have a Night on Us” le va oferi vizitatorilor o a treia noapte gratuita atunci cand vor rezerva un sejur de doua nopti la 12 dintre cele mai bune hoteluri ale orasului, hotelurile alese fiind din toate categoriile de preturi, de la cele mai accesibile la cele mai luxoase. Toate informatiile despre cazari sunt disponibile aici.

Si in Romania, la Oradea, exista un pachet prin care se ofera intrari gratuite la muzee pentru turistii care stau mai mult de doua nopti in oras.

O initiativa inedita este promovata de Asociatia Visit Oradea: pentru minim doua nopti consecutive intr-unul dintre hotelurile partenere, turistii pot avea acces gratuit la Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Orasului Oradea – Complex cultural, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas – La Roche si Sinagoga Sion.

Mai mult, pentru a incuraja descoperirea orasului, din pachet mai face parte si un card de transport public gratuit pentru 24 de ore. Totodata, o serie de oferte si reduceri sunt disponibile la restaurantele si cafenele din oras.

Citește în continuare