Skip to content

„Pot să te distrug”, „Buturuga mica” si „Oameni normali” de pe HBO au castigat marile premii la BAFTA TV Awards 2021. Galerie foto cu aparitiile pe covorul rosu.

Dupa anul pandemic in care televiziunile prin cablu transmiteau zilnic stiri pesimiste, site-urile de streaming de filme si seriale au devenit sursa principala de divertisment si evadare din cotidian. Acest aspect a fost vizibil si in cadrul ceremoniei BAFTA TV Awards 2021 care a avut loc aseara in Londra si a premiat, majoritar, seriale si mini-serii de televiziune lansate pe platforme precum Hulu, Netflix sau HBOGo.

Gala desfasurata in sistem hibrid – cu o parte din invitati prezenti fizic si ceilalti prin apeluri video – a fost filmata la Centrul Televiziunii din Londra si gazduita de Richard Ayoade. Toate protocoalele de siguranta au fost respectate iar invitatii din sala – majoritatea nominalizati pentru un premiu – au stat la distanta si au purtat masti de protectie.

Trei seriale HBO – disponibile si in Romania pe HBOGo – au fost marile castigatoare ale galei BAFTA TV Awards 2021: „Pot să te distrug”, „Buturuga mica” si „Oameni normali”. Michaela Coel din „Pot sa te distrug” a primit premiile pentru cea mai buna actrita, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cea mai buna serie.

Castigatorii BAFTA 2021

In contextul miscarii „Black Lives Matter” care a atins punctul culminant in vara anului trecut si a organizatiilor feministe de tipul Time’s Up, Me Too, „Pot sa te distrug”, povestea unei femei de culoare care este abuzata sexual si incearca sa isi refaca viata a rezonat cu votantii BAFTA. Avand rolul principal dar si cel de scenarist, producator si regizor, Michaela Coel a ridicat 2 trofee pe scena galei. In total, serialul care poate fi urmarit aici a primit 5 trofee BAFTA TV Awards, unul dintre fiind pentru montaj, acordat intr-o ceremonie desfasurata pe 24 mai 2021.

Lista castigatorilor a fost completata de Paul Mescal pentru rolul din „Oameni normali”, de Aimee Lou Wood pentru rolul din „Sex Education” (disponibil pe Netflix aici) si de Rakie Ayola pentru rolul din „Anthony”. Cele mai multe trofee – 6 la numar – au fost castigate de serialul „Buturuga mica” (disponibil de asemenea pe HBOGo) care a fost premiat inclusiv pentru prestatia lui Malachi Kirby.

Ceremonia BAFTA TV Awards a venit si cu surprize – niciunul dintre marii favoriti nu a castigat un trofeu: „Killing Eve” (cu Jodie Comer nominalizata pentru Cea mai buna actrita in rol principal), „The Crown” (care avea 10 nominalizari si rolurile memorabile realizate de Josh O’Connor, Helena Bonham Carter si Tobias Menzies) sau John Boyega si Shaun Parkes pentru rolurile din „Buturuga mica”.

Premiile BAFTA TV obisnuiau sa fie decernate in cadrul ceremoniei bine-cunoscute organizata de Academia Britanica de Film. Din 1998, gala a fost separata in TV si cinema.

Ulterior, premiile TV se acorda in doua evenimente: una pentru actorie si productie, alta pentru maiestrie si orice tine de partea tehnica si creativa a unei productii de televiziune. Nominalizatii sunt alesi in urma propunerilor trimise de statiile TV prin cablu, satelit sau digital iar castigatorii sunt alesi de membrii Comitetului de Televiziune al BAFTA. Juratii sunt alesi astfel incat sa existe echilibru intre gen, varsta si experienta in domeniu.

Lista completa a castigatorilor o gasiti mai jos, urmata de o galerie foto a aparitiilor pe covorul rosu si pe scena.

Leading Actress: Michaela Coel, I May Destroy You

Leading Actor: Paul Mescal, Normal People

Drama Series: Save Me Too

Single Drama: Sitting In Limbo

Comedy Entertainment Programme: The Big Narstie Show

Live Event: Springwatch 2020

Virgin Media’s Must-See Moment (votat de public): Britain’s Got Talent: Diversity perform a routine inspired by the events of 2020

Mini-Series: I May Destroy You

Reality & Constructed Factual: The School That Tried To End Racism

Female Performance In A Comedy Programme: Aimee Lou Wood, Sex Education

Male Performance In A Comedy Programme: Charlie Cooper, This Country

Supporting Actor: Malachi Kirby, Small Axe

Supporting Actress: Rakie Ayola, Anthony

Scripted Comedy: Inside No. 9

International: Welcome To Chechnya: The Gay Purge (Storyville)

Single Documentary: Locked In: Breaking The Silence (Storyville)

Castigatorii BAFTA TV Craft Awards (ceremonia de decernare a avut loc pe 24 mai 2021)

Emerging Talent: Fiction: Georgi Banks-Davies (Director), I Hate Suzie

Emerging Talent: Factual: Marian Mohamed (Director) Defending Digga D

Costume Design: Jacqueline Durran, Small Axe

Director: Factual: Teresa Griffiths, Lee Miller – A Life on the Front Line

Director: Fiction: Michaela Coel, Sam Miller, I May Destroy You

Editing: Fiction: Editing Team, I May Destroy You

Make Up & Hair Design: Jojo Williams, Small Axe

Original Music: Harry Escott, Roadkill

Photography & Lighting: Shabier Kirchner, Small Axe

Production Design: Helen Scott, Small Axe

Scripted Casting: Gary Davy, Small Axe

Sound: Fiction: Jon Thomas, Gareth Bull, James Ridgway, Dillon Bennett, Eilam Hoffman, His Dark Materials (Episode 7)

Special, Visual & Graphic Effects: Russell Dodgson, James Whitlam, Jean-Clement Soret, Robert Harrington, Dan May, Brian Fisher, His Dark Materials

Writer: Comedy: Sophie Willan, Alma’s Not Normal

Writer: Drama: Michaela Coel, I May Destroy You

Citește în continuare