Skip to content

Hugh Laurie in Roadkill. Tot ce trebuie sa stiti despre serialul politic al momentului, pe HBO

De cateva zile, HBO prezinta Roadkill un thriller politic cu Hugh Laurie (Doctor House) in rolul principal, scris de David Hare, autorul capodoperelor The Hours, The Reader.

Miniseria are 4 episoade cu Laurie in rolul principal in ipostaza unui ministru al partidului Conservator britanic care se afla la guvernare.

Filmul e in opinia lui Laurie “o drama politica despre pretul succesului in lupta politica, necrutatoare”.

Ministrul interpretat de Hugh Laurie e popular (merge saptamanal la un talk show la radio si raspunde cu multa ironie intrebarilor ascultatorilor), are o viata de familie complicata (o sotie care sta in provincie si o amanta care viseaza la o cariera internationala) si un razboi de culise cu premierul tarii – femeie – pe care isi doreste sa o inlocuiasca.

Pe parcursul a patru episoade se discuta despre coruptie, influenta si manipularea media, despre cum poti avansa in politica britanica, intr-un serial cu mult suspans dar si actori de prima mana.

Pe langa Hugh Laurie, poate unul dintre cei mai completi si mai talentati actori britanici ai momentului, in distributia miniseriei se mai afla Helen McCrory (Peaky Blinders, Penny Dreadful, Harry Potter ) in ipostaza Primului Ministru care are propria agenda si jocuri de culise, Saskia Reeves (Wolf HallUs, The Child in Time) in ipostaza sotiei personajului lui Laurie, Sidse Babett Knudsen (BorgenThe Accident) in rolul amantei, Sarah Greene (Normal People, Dublin Murders) in ipostaza unei jurnaliste de investigatie care descopera un trafic cu arme.

Filmarile au fost realizate din octombrie 2019 pana la inceputul lui 2020, iar producatorii au vrut sa aduca fimul foarte repede pe ecrane pentru a prinde momentul Brexit de la debutul lui 2021.

Scenaristul David Hare, unul dintre cei mai premiati scenaristi si dramaturgi britanici, spune ca povestea nu e inspirata din fapte reale, oricat de asemanatoare ar fi cu realitatea apropriata.

In campania de promovare de la lansarea miniseriei, Hare a explicat “am vrut sa explorez ce se intampla cand pui ideea de libertate personala mai presus de orice alta virtute. Sa scriu despre conservatori mi-a oferit o cantitate nesperata de amuzament, chiar daca povestea m-a condus catre concluzii care sper ca sunt surprinzatoare si pentru public. Foarte mult din ce avem pe televiziune acum e bazat pe fapte reale si mi-am dorit ca personajul meu sa fie fictiune totala.”

Hugh Laurie are 61 de ani si e unul dintre acei artisti care se poate exprima in teatru, film, muzica dar si literatura.

In 2011 Laurie a fost inclus in Cartea Recordurilor drept personajul principal al celui mai urmarit serial din lume – House, dar si cel mai bine platit actor pentru un serial. Pentru House a castigat doua Globuri de aur, dar mai are inca o statueta pentru The Night Manager obtinuta in 2016.

In Marea Britanie Laurie, care a jucat mult teatru dar si musical, este cunoscut pentru prietenia sa cu actorul Stephen Fry cu care a avut un serial de comendie Fry and Laurie intins pe un deceniu.

Citește în continuare