Skip to content

5 retete de smoothie-uri de vara antiinflamatorii si pline de vitamine

Vara e sezonul fructelor si al legumelor, iar smoothie-urile rezultate din fructe de sezon sunt solutii foarte sanatoase pentru micul dejun. In plus e demonstrat stiintific ca mancarea lichida ii ofera corpului o resursa de relaxare si de salvare a energiei care nu mai e consumata pentru digestie.

Smoothie-urile sunt foarte eficiente si pentru un corp deshidratat, dar si  slabit.

Iata 5 propuneri care transforma micul dejun in mici rasfaturi

Se mai numeste si vara intr-un pahar si e un smoothie foarte fresh si cu foarte multe vitamine. Se pun la un loc cateva mure, o banana, 30 ml lapte de cocos, sucul de la o portocala si putin suc de rodie. In mixer, cu sau fara un cub de gheata, va rezulta un smoothie cremos si racoros, de un roz placut.

Zahar natural sau prajitura lichida de dimineata. Cand corpul urla dupa zahar dar nu vrem sa mancam prajituri putem incerca acest smoothie care e o sursa naturala de zaharuri : suc de portocale, iaurt de cocos, un mango inghetat, un morcov mic, ras in prealabil.

Strawberry fields – are trupa Beatles un cantec cu titlul asta, dar acum ramanem la un smoothie care contine apa de cocos, iaurt cocos, capsune, piersici inghetate.

Racoros si gustos, cu vitamine cat sa contribuie generos cu energie la micul dejun, acest smoothie e ca o bautura pe plaja, in adierea marii.

Un smoothie ca o vacanta de vara la soare in Portugalia are pepene galben, suc de lamaie, miere, cuburi de gheata, si cateva felii de kiwi. Racoros, cu multa vitamin C, dar si cu onctuozitatea data de pepenele galben, acest smoothie e ca o plimbare la apus, in lumina de aur, doar ca… daca-l luati dimineata e mult mai sanatos.

Iar pentru diminetile in care nu se poate si nu se poate fara cafea, iata o reteta de cappuccino inghetat: lapte cu grasime redusa, sirop de ciocolata, Espresso – pudra sau un shot, 2 cuburi de gheata, scortisoara macinata. Totul, mai putin scortisoara, se pune in blender, iar peste rezultatul pe care-l varsam intr-o cana mare presaram scortisoara macinata. Avem arome, cofeina si o solutie buna pentru cei care sunt intoleranti la lactoza (care e unul dintre cei mai mari inflamatori in corp).

Citește în continuare