Skip to content

De azi incep inscrierile pentru loteria abonamentelor la Festivalul International George Enescu 2021. Va puteti inscrie pana in 28 iunie

Iubitorii muzicii clasice care vor sa achizitioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitati sa se inscrie la acest link, incepând de astazi, 9 iunie, pentru a participa la loteria in cadrul careia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun in vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele si abonamentele pentru vizionare in sistem pay-per-view vor fi disponibile incepând cu 2 august 2021.

Festivalul International George Enescu 2021 se va desfasura intre 28 august si 26 septembrie, la Bucuresti si in mai multe orase din tara, cu tema „O istorie din iubire”. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la nasterea lui George Enescu si cea de-a 25-a editie a Festivalului.

Din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente inregistrat la editiile anterioare ale Festivalului, precum si a situatiei exceptionale aparute in urma pandemiei Artexim, organizatorul Festivalului International George Enescu, impreuna cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing al festivalului, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea sa achizitioneze abonamente.

Astfel, sansele de cumparare a abonamentelor la Festival vor fi egale pentru toate persoanele interesate.

Iubitorii de muzica clasica care doresc sa cumpere abonamente trebuie sa se inscrie la loterie prin acest formular. Inscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc intre 9 si 28 iunie, exclusiv online pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorti va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12:00, la Ateneul Român si se va trasmite in direct pe festivalenescu.ro si eventim.ro.

Tragerea la sorti se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fara posibilitatea interventiei umane in algoritmul de selectare a câstigatorului. Vânzarea in sistem de loterie va oferi sanse egale tuturor celor care vor sa achizitioneze abonamente la Festival. Procedura utilizata este folosita si la alte evenimente internationale de muzica clasica.

Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte si Recitaluri si costa 4900 leipentru categoria I si 3900 lei – pentru categoria a II-a.

Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune in vânzare abonamente la cinci categorii de preturi: categoria VIP – 4900 lei, categoria I – 3900 lei, categoria a II-a – 2900 lei, categoria a III-a – 2100 lei, categoria pensionari – 1500 lei

Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele 9 concerte din seria Enescu si contemporanii. La categoria I, pretul unui abonament este de 400 lei si la categoria a II-a – 300 lei.

Accesul publicului in Sala Auditorium se va face doar cu indeplinirea unor conditii sanitare, corespunzatoare faptului ca publicul prezent va ocupa max 70% din capacitatea salii: document de identitate, precum si unul dintre urmatoarele documente:

  • dovada oficiala care atesta vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea concertului
  • dovada medicala a faptului ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2
  • dovada rezultat negativ certificat de o unitate medicala al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore inainte de inceperea concertului.

Citește în continuare