Skip to content

Robert Powell, cel care a jucat in filmul lui Franco Zeffirelli ‘Jesus of Nazareth’, vine la Festivalul Enescu in septembrie. El va fi naratorul a doua lucrari.

In perioada 28 august – 26 eptembrie se va desfasura la Bucuresti Festivalul Enescu, iar organizatorii – impreuna cu ministerul Culturii – sustin ca se va desfasura in conditii de maxima siguranta sanitara.

Organizatorii fac apel la iubitorii muzicii sa isi aleaga din timp ce concerte ii intereseaza si sa se documenteze in legatura cu procedura de achizitionare a abonamentelor si a biletelor, pentru a putea fi pregatiti in luna iunie, când acestea vor fi puse in vânzare. De asemenea, organizatorii subliniaza ca este posibil ca pâna in ultima clipa sa apara schimbari de program, din cauza pandemiei. Informatii despre program pot fi gasite aici, iar despre bilete, aici.

Va fi o editie cu cea mai consistenta interpretare a lucrarilor lui George Enescu: 42 de interpretari, inclusiv toate cele 5 simfonii, care vor fi prezente in interpretari ale unor orchestre internationale. Toate orchestrele  internationale prezente in Festival vor avea in program o lucrare de George Enescu.

Dincolo de marile orchestre ale lumii care vor fi prezente in festival, pentru publicul larg punctul de atractie va fi prezenta la Bucuresti a actorului Robert Powell, cel care a jucat in filmul lui Franco Zeffirelli, ‘Jesus of Nazareth’ – 1977.

Robert Powell va fi naratorul in“Oedipus Rex” de Stravinsky, cu Mariinsky Theatre Orchestra and Choir, dirijor Valery Gergiev si in Suita “Peer Gynt” a lui Grieg, cu Opéra de Marseille, dirijata de Gabriel Bebeselea.

Powell are acum 76 de ani si in ultimii ani a jucat in seriale de televiziune. Cea mai cunoscuta serie pentru care a filmat, intre 2005 – 2011, se numeste Holby City.

In zona solistilor exceptionali vor fi prezenti in festival Maxim Vengerov; Patricia Kopatchinskaja; Violoncelista americana Alisa Weilerstein, care vine pentru prima data in România, impreuna cu orchestra sa de camera The Trondheim Soloists; Fratii Renaud Capuçon (vioara) si Gautier Capuçon (violoncel); Violonistii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky; Contratenorul Philippe Jaroussky; Mezzo-soprana Joyce DiDonato si soprana Sonya Yoncheva.

La pian sunt anuntati artisti de prestigiu, care au mai fost prezenti in Festival: Martha Argerich, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Iar ca mari orchestre ale lumii vor fi la Bucuresti – chiar daca e posibil sa fie cu un numar restrans de muzicieni  Orchestra si Corul Teatrului Mariinsky, cu Valery Gergiev dirijor; London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields, Philharmonia London, Simfonia of London, London Mozart Players; Orchestra Israel Philharmonic va concerta sub bagheta noului sau dirijor, Lahav Shani; Orchestra Nationala a Frantei, dirijata de noul ei director, Cristian Macelaru; Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor; Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special si cu un dirijor care vine pentru prima data in România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Les Dissonances, cu David Grimal dirijor si solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu dirijori diferiti pentru cele doua concerte sustinute – Daniel Harding si Alan Gilbert.

Orchestra Filarmonicii George Enescu va concerta in Gala de Deschidere a Festivalului sub bagheta dirijorului Paavo Järvi;

Citește în continuare