Skip to content

Brandul Polestar de la Volvo accepta obiecte de arta ca plata pentru masina sa sport de 155,000 dolari.

Masina electrica Polestar modelul sport care costa 115.000 dolari poate fi cumparata intr-un “troc” unic: cu obiecte de arta la schimb.

Polestar 1 este un coupe de lux cu un design super elegant, un hibrid intre benzina si masina electrica, iar pana la sfarsitul lui august in Europa poate fi cumparata dand la schimb picturi, sculpturi, fotografii sau instalatii de arta.

Desigur nu e chiar atat de simplu, pentru ca lucrarile de arta trebuie sa fie evaluate de Theodor Dalensen, unul dintre cei mai mari evaluatori de arta din lume, apoi trebuie sa treaca pe la un consiliu de evaluare de la casele de licitatii Sotheby’s si Phillips pentru a fi stabilit pretul.

Daca pretul lucrarii e mai mare decat cel al masinii, nu se primeste rest. Specialistii spun ca e o investitie inedita si unica in aceasta masina pentru ca de la sfarsitul acestui an Volvo nu va mai produce acest brand.

Campania – unica prin ideea sa – e justificata de reprezentatii companiei prin dorinta ca masina lor speciala sa fie detinuta de colectionari de arta si de artisti de renume, ceea ce ar insemna o validare speciala, nepretuita si o pozitionare unica pe piata. Cum modelul nu se va mai produce de la sfarstul acestui an, masina ar putea deveni ea insasi un obiect de arta, validat de proprietarii ei faimosi.

Citește în continuare