Skip to content

O biografie a Printesei Diana scrisa de antrenorul sau de voce este bestsellerul momentului. Acesta a promis ca va face publice povestile regale dupa ce William si Harry se vor casatori.

„Diana the Voice of Change” este o biografie scrisa de antrenorul vocal Stewart Pearce, cel care a lucrat indeaproape cu Printesa Diana. Acesta i-a promis Printesei ca va publica povestile regale pe care le stie doar dupa ce William si Harry se vor insura, astfel adunandu-se 25 de ani de cand Pearce a inceput lucrul la carte.

Publicatia Town and Country noteaza ca Diana a venit sa lucreze cu Pearce, care a avut mai multi clienti ca  Mark Rylance sau Minnie Driver, la scurt timp dupa interviul ei din Panorama in 1995. „M-a cautat dupa acel interviu Panorama pentru ca s-a uitat pe ecran si si-a dat seama ca nu pare a fi la fel de puternica pe cat si-ar fi dorit. Se simtea destul de supusa”, spune Pearce pentru publicatia Town and Country.

Printesa Diana incerca sa isi gaseasca scopul prin balansul intre viata ei privata si cea de persoana publica, astfel incat sa nu se simta nicio schimbare intre cele doua, „astfel incat sa fie increzatoare si sa redea tot ce trebuia sa spuna, dar sa se simta bine in aceasta postura, sa  se simta relaxata, sa se simta increzatoare, sa se simta puternica si in armonie,” povesteste autorul.

Ca antrenor de voci, Pearce spune despre el ca „regleaza nota interioara a oamenilor”, o practica care suna mai mult a terapie decat a training vocal.

„Cand ne simtim bine cu noi insine, avem voci fantastice. Si cand suntem incordati, oferim doar o mica parte din noi insine, astfel incat vocile noastre sunt afectate. Ceea ce fac este sa reglez oamenii cu nota lor interioara. Iar noi avem o nota, ea este chiar in centrul fiintelor noastre. Si cand o folosim, ne simtim armonici. Ne simtim puternici, ne simtim creativi, ne simtim carismatici”, explica acesta pentru Town and Country.

Nu cu mult inainte de moartea Dianei, ea si Pearce au vorbit despre faptul ca el ar putea scrie o carte despre experienta lor de a lucra impreuna, dar ea nu a vrut sa fie publicata inainte ca fiii sai sa fie căsătoriti. Motivul pentru care si-a dorit ca aceasta carte sa fie publicata dupa casatoria lor este argumentat chiar de printesa, explicand ca abia atunci isi pot descoperi propria suveranitate.

„[Cele mai multe biografii] relatează viata Dianei, ca si cum ar fi jurnale sociale. Am ales sa nu fac asta. Am vrut sa ma duc la esenta persoanei si sa vorbesc despre calitatea sufletului ei, care a fost chiar asa: remarcabila in frumusetea sa, in iubirea sa, in compasiune, in empatie,” explica Pearce.

Cartea poate fi comandata de pe Amazon aici, momentan e disponibila doar in editia kindle pentru ca in varianta print stocul e epuizat.

De curand, si in limba romana a aparut o biografie a Printesei Diana la Editura Corint, mai exact povestea uneia dintre cele mai spectaculoase identitati publice ale secolului trecut: Printesa Diana. Biografia Diana. Povestea unei printese spusa de ea insasi, de Andrew Morton, lansata in Anglia in 1998, acum tradusa la noi.

In 2022, se vor comemora 25 de ani de la moartea Printesei Diana. Lady D si-a pierdut viata pe 31 august 1997. Se afla la Paris si a murit in urma unui accident de masina, soferul fiind orbit de blitul paparazzilor care o urmareau.

In timpul vietii, aceasta a trebuit sa faca fata infidelitatii sotului sau, Printul Charles, a indiferentei pe care acesta o arata in public fata de ea, dar si presei care incerca in continuu sa afle detalii din viata lor privata. S-a luptat cu bulimia, dar si cu depresia post-natala. Actiunile caritabile au fost evadarea emotionala a Printesei Diana, care  in 1996 a divortat de Printul Charles.

De la moartea acesteia, o serie de filme, musicals si expozitii i-au fost dedicate, precum si diferite interventii culturale.

Rochia de mireasa a Printesei Diana va fi expusa la Palatul Kensington pentru prima data in mai bine de 25 de ani. Expozitia va prezenta si articole nevazute din arhivele celor mai celebri couturieri regali ai secolului al XX-lea.

Expozitia „Royal Style In The Making” s-a deschis pe 3 iunie in Orangeria proaspat restaurata a Palatului Kensington si va putea fi vizitata pana pe 2 ianuarie 2022. Scopul este sa exploreze „relatia intima dintre designerul de moda si clientul regal”.

Printul William si Printul Harry au donat rochia de mireasa din tafta de matase a mamei lor catre asociatia Historical Royal Palaces care organizeaza expozitiile din palatele regale.

Citește în continuare