Skip to content

5 culori de oja pentru unghii in tendinte in vara 2021

Dupa o perioada atat de lunga petrecuta in case, iesirile in aer liber au devenit un prilej de a relua ritualurile de ingrijire si de a incerca lucruri sau experiente noi. Treptat, puteti purta din nou ruj, farduri si puteti incerca noile tendinte ale verii in curs. Daca in anii trecuti se purtau contrastele de culori reci si culori calde, anul acesta este despre nuante calde asortate cu hainele, color-blocking si detalii grafice minimaliste.

Fie ca veti merge la salon pentru manichiura si pedichiura sau preferati sa le faceti acasa, lista de mai jos va servi ca inspiratie pentru vara aceasta. Tendintele include culori in nuante deschise, inspirate din culorile desenelor animate din copilarie, mult mai optimiste si un pic jucause. Pe o lista scurta aleasa de specialistii in manichiura pentru vara 2021 se afla nuantele de galben, roz, albastru, verde, portocaliu si rosu.

In privinta alegerii intre mat si lucios, vara aceasta este recomandat sa experimentati cu amandoua si sa incercati chiar si variante de jumatate mat si jumatate lucios sau modele realizate din alternanta dintre cele doua. 

Ca si accesoriu suplimentar, puteti incerca detaliile subtiri geometrice aurii pe jumatatea sau pe diametrul unghiilor sau puteti alege sa acoperiti lunula cu o semiluna aurie, mata.

Noutatea acestei veri este nuanta numita de Pantone drept una dintre cele doua culori ale anului 2021, galben „illuminating”.

Dupa un an foarte greu pentru toata lumea, galbenul functioneaza sub forma de terapie prin culori si reprezinta optimismul, caldura si speranta unei zile bune. Poate fi asortat cu orice alta culoare sau cu negru, gri sau alb. Pentru tinutele elegante, este recomandata alegerea unei nuante de galben mai deschisa, pastelata, mai stearsa. Puteti opta pentru ceea ce americanii numesc „strop de lamaie” (lemon drop) sau pentru o nuanta mai intunecata de galben mustar.

O alta nuanta delicata inspirata de copilarie este Periwinkle Blue care provine tot din paleta Pantone a culorile anului 2021.

Este un albastru pudrat care are o tenta de roz si violet care aminteste de campurile de lavanda vazute din departare. Nuanta Periwinkle Blue merge de minune cu imprimeuri florale, rochii si poate fi asortata atat cu tinute de zi dar si de seara.

Daca este aleasa corect, are un aspect de perle

La capatul opus al culorilor subtile se afla oranj, o nuanta subestimata pana recent care va reveni tot mai des in tendinte in perioada urmatoare pentru simplul motiv ca reprezinta un element de noutate.

La fel ca si galben, nuantele de portocaliu inspira caldura si energie pozitiva. Puteti alege o nuanta inspirate de piersicile coapte, de sucul de portocale proaspat stors, de apusul de soare pe malul marii sau de aripile unui fluture monarh. Cea mai usoara nuanta de purtat indiferent de tonul pielii (rozaliu sau galbui) este tangerine. 

Nuantele aflate intre albastru si verde sunt recomandate de expertii in manichiura de la Hollywood precum Mo Qin sau Jin Soon Choi.

Fiind culori inspirate de suprafata marii si de senzatia de libertate si evadare pe care o ofera privelistile cu cerul si oceanul, nuantele de verde si albastru sunt recomandate cel mai des. Pe langa modelele din defilarile de moda, oja turcoaz a inceput sa fie purtata inclusiv de barbati precum Harry Styles sau Alessandro Michele, designerul Gucci. Ofera o senzatie de prospetime, de deschidere si creeaza un contrast perfect cu pielea.

Puteti opta atat pentru nuante de fistic, menta sau verde neon care vor arata foarte bine in contrast cu hainele albe sau pastelate.

„Curcubeul pudrat” este recomandat ca o doza de bucurie, o amintire a adolescentei si un mod de a incerca mai multe culori si tendinte deodata.

Asa cum spune RuPaul: „in viata trebuie sa inveti sa colorezi cu toate nuantele din paleta, sa incerci cat mai multe lucruri noi”. Curcubeul pudrat este o alegere care imbina toate tendintele de mai sus, cu recomandarea ca nuantele alese sa fie mai blande si mai sterse. Pot fi realizate sub forma unui curcubeu inspirat de conceptul de „Pride” sau poate fi un moment excentric in care va alegeti strict nuantele preferate. Specialistii le numesc „unghii de weekend” pentru ca nu sunt tocmai recomandate de purtat la birou sau in intalniri importante asa ca le puteti incerca in vacanta.

Mai jos puteti descoperi alte tendinte ale verii in materie de par,

Citește în continuare