Skip to content

(galerie foto) Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody, Benicio del Toro, Timothée Chalamet si Wes Anderson pe covorul rosu la Cannes, ziua nr.7

La un an dupa data lansarii initiale, Wes Anderson a prezentat mult-asteptatul „The French Dispatch” in cadrul Festivalului de la Cannes 2021. Premiera filmului care trebuia sa apara vara trecuta a fost amanata concomitent cu anularea editiei din 2020 a festivalului.

A saptea seara de covor rosu la Cannes 2021 a fost dominata de distributia din „The French Dispatch”, nume de top din Hollywood: Bill Murray, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Owen Wilson si Timothée Chalamet, care se afla la prima aparitie la Cannes.

Filmul care are trei povesti desfasurate in paralel a fost descris ca o scrisoare de dragoste adresata jurnalistilor, actiunea fiind plasata in redactia unui ziar american, intr-un oras fictiv francez din secolul trecut. Asa cum este mereu cazul cu filmele lui Anderson, unele personaje si evenimente se bazeaza pe oameni din viata reala. Una dintre povesti il prezinta pe Adrien Brody in rolul lui Julien Cadazio si este inspirata de o serie de 6 articole despre dealerul de arta Lord Duveen, publicate in The New Yorker.

Actrita Lea Seydoux (care face parte din distributia filmului) ar fi trebuit sa li se alature pe covorul rosu, ea fiind prezenta in 3 filme aflate in selectia oficiala a festivalului. Desi a fost vaccinata impotriva Covid-19, a fost depistata pozitiv in urma unui test efectuat saptamana trecuta, a luat virusul pe platourile de filmare ale unei noi productii la care a lucrat. In prezent, este asimptomatica si se afla in carantina in Paris. 

Chalamet, cunoscut pentru faptul ca este fluent si in limba franceza, s-a pozat cu fiecare dintre actorii din distributie pe covorul rosu iar la finalul serii, Tilda Swinton i-a facut o farsa si i-a lipit numele ei pe spate. Momentul a fost surprins mai jos, in timpul ovatiei de 9 minute si jumatate pe care noul film al lui Anderson a primit-o la finalul proiectiei.

Insa ziua a 7-a la Cannes a avut si alte aparitii notabile. Regizorul Mia Hansen-Løvea avut o sesiune de portrete alaturi de actorii din „Bergman island”, Tim Roth si Vicky Krieps.

In acelasi timp, Louis Garrel si Laetitia Casta au promovat „The Crusade”, noul film al regizorului si actorului francez, fiind prezenti si pe covorul rosu, in timpul serii.

Mai jos puteti vedea galeria foto de pe covorul rosu, de la premiera „French Dispatch”.

Citește în continuare