Skip to content

„Spencer”, noul film cu Kristen Stewart in rolul Printesei Diana va avea premiera la Festivalul de Film de la Venetia 2021.

Kristen Stewart va debuta in rolul Printesei Diana pe marile ecrane in „Spencer”, filmul care va fi proiectat in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, anunta publicatia americana Variety.

„Spencer” spune povestea a trei zile decisive petrecute de Printesa Diana la Castelul Sandringham, acolo unde Familia Regala Britanica isi petrece anual sarbatorile de Craciun. Titlul productiei este imprumutat din numele de familie al Printesei dinainte de casatorie – Lady Diana Spencer. 

Lansarea in cinematografe va avea loc la inceputul anului 2022 pentru a coincide cu cei 25 de ani trecuti de la moartea Printesei Diana in accidentul tragic din Paris. 

In acelasi timp, lansarea va coincide si cu perioada de dinaintea premiilor Oscar, producatorii filmului sunt optimisti ca „Spencer” va fi unul dintre favoritele anului viitor, fiind sustinut si de noul sezon al serialului „The Crown” care va aparea in toamna pe Netflix.

Actiunea se desfasoara la inceputul anilor ’90 cand Diana s-a hotarat sa divorteze de Printul Charles in mijlocul unor zvonuri care indicau numeroasele aventuri ale sotului ei. Decizia a fost luata in timpul unui week-end petrecut pe mosia Sandringham din Norfolk si a schimbat monarhia britanica pentru totdeauna, pornind o serie de scandaluri care sunt intens dezbatute pana astazi.

Filmarile s-au incheiat in primavara acestui an sub regia lui Pablo Larrain, cunoscut pentru „Jackie”, filmul care i-a adus lui Natalie Portaman a nominalizare la Oscar in rolul lui Jackie Kennedy Onassis. 

Intr-un interviu publicat in Deadline, Larrain o sustine pe Stewart in cursa pentru Oscar si spune ca a fost impresionat de calitatile ei expresive: „Ca sa joci bine acest rol, ai nevoie de mister. Kristen poate fi multe lucruri, poate fi foarte misterioasa si foarte fragila dar si foarte puternica, in acelasi timp. E fix ce avem nevoie. Narativul personajului e foarte dramatic, are greutate si o mare parte din aceasta greutate sta in privirea ei.”

Scenariul a fost scris de Steven Knight, cunoscut pentru povestile create pentru „Peaky Blinders”, „Locke”, „Serenity” si „Redemption”, pentru ultimele trei lucrand si in calitate de regizor. Filmul ii are in distributie pe Jack Farthing care va juca rolul Printului Charles dar si pe Timothy Spall, Sally Hawkins din „The Shape of Water” si Sean Harris.

De la incheierea filmarilor, actrita a povestit ca a fost si este in continuare profund marcata de viata Printesei Diana: „Ma gandesc constant la ea. Ma intreb deseori ce ar gandi despre ce se intampla in lume. Este una dintre cele mai triste povesti care au existat vreodata. Si nu am vrut sa o joc pe Diana, am vrut sa o cunosc cat mai bine.”

Intr-un interviu acordat recent revistei InStyle, Stewart care este de origine americana, a povestit ca rolul unei femei britanice i-a adus provocari din cauza accentului: „este al naibii de intimidant pentru ca toata lumea ii cunoaste vocea, e o voce speciala, distincta. Am lucrat mult cu un profesor de dialect.”

In pregatirea rolului, Stewart a fost indeajuns de norocoasa sa joace un personaj care a fost intens documentat in mii de filmari, milioane de fotografii si cateva interviuri in care personalitatea Printesei iese la iveal: „Sa fiu sincera, am vazut tot ce se putea vedea in materie de filmari si interviuri. Am urmarit tot ce este disponibil. Cateodata m-am culcat cu ea in urechi.’

Intr-un interviu cu Jimmy Kimmel, Stewart a vorbit si despre aspectul fizic, mai exact despre parul Dianei care avea o forma memorabila: „are un par cu o forma foarte arhitecturala. Asa ca l-am gandit din peruci, nu ne-am putut baza pe parul meu si atat.”

Transformarile spectaculoase pentru aceasta productie au fost realizate de o echipa de prestigiu: costumele Jacqueline Durran (“Little Women”), Make Up si Hair – Wakana Yoshihara (“Murder On The Orient Express”) si Guy Hendrix Dyas (“Inception”) pentru decoruri. Muzica originala va fi compusa de Jonny Greenwoodde la Radiohead  care a scris si coloana sonora de la “Phantom Thread”.

Stewart, cunoscuta pentru rolul din „Twilight”, si-a facut un obicei din a juca in filme independente, pe langa aparitii in filme cu buget urias precum „Charlie’s Angels” lansat in 2019.

In 2002, actrita s-a facut remarcata in rolul fiicei personajului judecat de Judie Foster in thrillerul „Panic Room”. Au urmat roluri in „Speak” si „Into the wild” iar adolescentii din intreaga lume s-au indragostit de ea in Saga Twilight care a strans peste 3,3 miliarde de dolari din box office in perioada 2008-2012.

Dupa o serie de filme independente sau cu buget mai mic precum „Still Alice”, „Camp X-Ray” si „Clouds of Sils Maria” pentru care a castigat premiul Cesar, Stewart a debutat ca regizoare prin scurtmetrajul „Come Swim” din 2017 si videoclipul „Down side of me” al proiectului Chvrches.

In prezent, Stewart se pregateste de filmarile „Crimes of the future”, un thriller SciFi in care joaca alaturi de Viggo Mortensen. Va fi regizat de David Cronenberg si spune povestea unui artist de performance care isi creste organe noi in corp. Actiunea are loc intr-un viitor indepartat in care omenirea a evoluat si a inceput sa isi altereze starea naturala.

La Festivalul de la Venetia va fi lansat un alt film mult-asteptat care are sanse la Oscar: „Dune” in regia lui Denis Villeneuve cu Timothée Chalamet si Zendaya in rolurile principale.

Citește în continuare