Skip to content

Nivelul urmator in promovarea filmelor: O nava de croaziera cu tematica exclusiv Star Wars va circula pe marile lumii din primavara lui 2022. Sejururile incep de la 5000 de dolari

Walt Disney World a anuntat ca din primavara anului 2022, nava de croaziera Star Wars: Galactic Starcruiser va fi disponibila pentru fanii seriei. Anuntul a fost facut printr-un teaser video care prezinta ambarcatiunea.

Nava de croaziera a fost transformata intr-un intreg univers Star Wars, care va fi completat cu excursii pe Planeta Batuu creata tot de Studiourile Disney, o plimbare pe Star Wars: Rise of the Resistance si o plimbare pe Millennium Falcon: Smugglers Run, dar si pranzul la Docking Bay 7 Food and Cargo.

Din prezentarea navei, pare ca nu vor lipsi activitati precum manuirea sabiei cu laser, din fiecare camera se poate vedea in spatiu si inclusiv oaspetii vor putea naviga ambarcatiunea, sub atenta supraveghere a personalului.

Experienta pe aceasta nava va putea fi achizitionata pentru doua nopti, iar preturile incep de la 1209 dolari pe noapte, pachetul complet pentru doi adulti si excursiile aferente ajungand la 5300 dolari pentru doi adulti si un copil, preturile variind si in functie de data calatoriei, tipul de cabina preferata si numarul de persoane. Mai multe detalii despre croaziera sunt disponibile pe website-ul dedicat Walt Disney.

Ultima productie “Star Wars: The Rise of Skywalker” a aparut pe marile ecrane in decembrie 2019. Filmul a fost regizat de J.J Abrams si ii are in distributie pe Carrie Fisher, prin filmari din episodul anterior realizat inainte de moartea sa (detalii aici), Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyongo, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid si Billy Dee Williams.

Vanzarile biletelor pentru primele proiectii “The Rise of Skywalker” au stabilit noi recorduri in industria cinematografica. Au fost puse in vanzare pe 21 octombrie, in aceeasi zi in care a fost lansat si ultimul trailer al filmului. 

Site-ul Atom Tickets a raportat vanzari cu 45% mai mari in prima ora decat productia Avengers: Endgame care detine recordul mondial pentru cele mai mari incasari din toate timpurile: 2,9 miliarde de dolari. La finalul zilei, Star Wars a ramas pe locul al doilea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din pre-vanzari.

Asteptarile fanilor Star Wars au fost cu atat mai mari cu cat “The Rise of Skywalker” este al noualea si ultimul episod din acest capitol Star Wars. Dupa 42 de ani, cea mai lunga franciza Sci-Fi din istorie ajunge la sfarsit. 

„Star Wars” este cea mai mare franciza cinematografica cu actiunea desfasurata in spatiu. Mai mult, acestia castiga enorm din business-urile conexe de milioane de dolari, cum este si cazul croazinerei care va incepe sa fie disponibila publicului larg de anul viitor.

Star Wars face mult mai multi bani din campaniile de promovare, vanzarea de materiale cu insemnele francizei si activitatile conexe. Iata o mica incursiune in business-ul din spatele numelui Star Wars.

Promovarea top class a inclus la oricare dintre filmele din serie de la „The Phantom Menace” incoace o coperta in Vanity Fair, dar si trucuri emotionale care s-au adaptat la nevoile canalelor media sau ale publicului.

In 2019, odata cu coperta Vanity Fair in trei versiuni, au venit desigur si detalii din culise dar si marturisiri emotionante ale regizorului J J Abrams despre ultima zi de filmare.

Abrams a jucat cum i-a dictat departamentul de productie, pentru ca cel putin doua PR Stunt-uri au devenit virale la nivel global cu participarea lui. Mai intai a fost stirea cu am pierdut un scenariu pe care l-am gasit apoi pe Ebay, stire care a fost lansata chiar de el intr-un interviu, mai apoi a fost gestul emotionant facut unui domn aflat pe patul de moarte care a vazut filmul cu cateva zile in avans, chiar si inaintea distributiei.

In acest al doilea caz, cel care a validat actiunea a fost seful Disney, Bob Iger, care in paralel si-a organizat astfel programul ca sa-si publice si biografia in aceeasi perioada – ca sa se ajute intre ele (productie cinema & carte) la vanzare.

Taika Waititi va face urmatorul film Star Wars, dupa ce a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu pentru „Jojo Rabbit”.

Va fi a doua misiune a lui Waititi in universul Star Wars dupa ce a regizat ultimul episod din primul sezon al serialului „The Mandalorian” lansat anul trecut pe platforma de streaming Disney+. „The Mandalorian” a fost primul live action desprins din franciza creata de George Lucas in care actiunea se desfasoara cu 25 de ani inainte de „Trezirea Fortei”, dupa „Intoarcerea lui Jedi”.

Citește în continuare