Skip to content

(video) Netflix lanseaza un nou film horror realizat in Romania: „Nimeni nu scapa cu viata”. Cosmina Stratan, Ioana Ilinca Neacsu, Alina Petrica apar in distributie

Netflix anunta lansarea unui nou film horror care a fost filmat in Romania, iar din echipa de productie au facut parte mai multi romani, unii dintre ei fiind premiati cu trofee Gopo.

Filmul se numeste „Nimeni nu scapa cu viata”, a fost regizat de Santiago Menghini si va fi disponibil in Romania in dimineata zilei de 29 septembrie. Este o adaptare a romanului cu acelasi nume scris si publicat de Adam Nevill in 2014.

Rolurile principale sunt interpretate de Christina Rodlo si Marc Menchaca pe un scenariu adaptat de  Jon Croker, cunoscut pentru „Paddington 2”, „American Animals” si „High in the clouds” si Fernanda Coppel (a scris episoade din „Queen of South” si „How to get away with murder”). Filmul spune povestea lui Ambar, o imigranta aflata in cautarea visului american care se trezeste intr-o situatie de cosmar din care nu poate scapa in momentul in care este nevoita sa inchirieze o camera intr-o pensiune.  

Filmul marcheaza debutul in lungmetraj al regizorului Santiago Menghini care a fost cunoscut anterior ca producator, scenarist, realizator de scurtmetraje si documentar si creator de efecte speciale.

Marc Menchaca este cunoscut pentru rolurile din „Homeland”, „Ozark”, „Inside Amy Schumer”, „Black Mirror”, „CSI” si „Law & Order” in timp ce Christina Rodlo a mai jucat in „Miss Bala”, „Too Old To Die Young”, „68 Whiskey” si „The Terror”.

La numai 52 de ani, David Barrera este considerat un veteran al televizunilor americane cu peste 100 de roluri in filme si seriale precum „The Big Bang Theory”, „CSI: Miami”, „The Closer”, „The Mentalist”, „Heroes”, „The West Wing” si”NYPD: Blue”.

In distributie apar si actori romani: Cosmina Stratan, Ioana Ilinca Neacsu, Alina Petrica, iar in echipa tehnica au lucrat multi romani.

Pentru Art Direction au lucrat Iulian Bostanaru care a contribuit si la „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” al lui Tim Burton dar si la „Cold Mountain” in regia lui Anthony Minghella, „What Happened to Monday” si „Joyeux Noel”. Tot pentru Art Direction a lucrat si Anca Perja care are in portofoliu partea de Art Direction si decor pentru filme precum „Assassination Games”, „6 Bullets” si „La Gomera”.

Costumele au fost realizate de Ana Ioneci, dubla castigatoare a premiului Gopo pentru cele mai bune costume: pentru „Maria, Regina Romaniei”si pentru „California Dreamin'”.

Mai jos puteti citi un interviu cu Ana in care povesteste despre cum este sa lucrezi la productiile romanesti versus productii internationale dar si provocarile gasite in realizarea filmelor de epoca.

Pe partea de productie au mai lucrat Elena Tibichi, in departamentul artistic au contribuit Corneliu Mihai Bonciu, Ionel Branzoi, Radu Costache, Adi Handac, Dan Toma iar la sunet a fost implicat si Cristian Calinescu, implicat recent si in „The Protege”, o alta productie filmata recent in Romania. 

Pentru efectele speciale pe partea de machiaj au lucrat Ilinca Anghelescu si Ion Popa (are peste 95 de filme, seriale si scurtmetraje in portofoliu si a castigat un premiu Gopo pentru machiaj cu „Undeva la Palilula” in 2013), in timp ce Ciprian Dumitrascu a fost coordonatorul departamentului de cascadorie – la randul lui, are peste 60 de titluri de filme in palmares, majoritatea fiind productii internationale.

Pentru partea de casting in Romania a lucrat Domnica Carciumaru, responsabila pentru o mare parte din distributiile serialelor de succes din Romania si ale multor filme internationale produse in Romania. Monica Tatu a fost asistent de scenariu, Alina Dan a fost asistent de costume iar Evelina Siminica a lucrat in echipa de productie, de asemenea.

Mai jos puteti citi despre multe alte productii cinematografice straine filmate in Romania de-a lungul timpului.

Citește în continuare