Skip to content

Reteta Honey Deuce – cocktailul oficial al turneului de tenis US Open. Anna Wintour, Alec Baldwin si Rami Malek printre celebritatile care au urmarit meciurile in acest an

Mai sunt doua zile si doua mecuri importante, finalele pentru US Open, iar pentru acest week end v-am pregatit o reteta cu cocktailul oficial al turneului pentru a intra in atmosfera de la New York.

Scriam in urma cu ceva vreme despre bautura oficiala de la Wimbledon – Pimm’s Cup, parte dintr-un stil de viata traditional britanic, o bautura pe care spectatorii meciurilor de tenis o cumpara de la restaurantele din clubul unde se desfasoara turneul, bautura pe care au voie sa o duca inclusiv in arena pentru a vedea meciurile in continuare.

Cand vine vorba de US Open, bautura iconica a terenurilor de la Flushing Meadows Corona Park este Honey Deuce.

Numele bauturii vine de la momentul in care este 40 egal intr-un game si de la savoarea pe care o aduce pepenele galben in cocktail.

Bautura este un mix delicios si proaspat de votca, limonada, lichior de mure si bucati de pepene galben inghetate (preferabil taiate in forma unor mini mingi de tenis).

Americanii folosesc Votca Grey Goose (care se gaseste si la noi), lichiorul de mure Chambord, multa gheata zdrobita, limonada daca e poate preparata ad hoc si pepene galben inghetat.

Pentru ca amercanior le plac mult kit-urile unde au totul pregatit pentru asamblare, exista la vanzare in baruri speciale din New York kit-ul pentru Honey Deuce care costa aproape 50 de dolari si vine cu cantitatea pentru 4 cocktailuri. In New York in barurile in care clientii se uita la sport, acest cocktail se prepara special in aceasta perioada a anului cand US Open este in faza finala.

U Open 2021 n-a insemnat doar recordurile din competitie (avem doua adolescente in finala feminina, Emma Raducanu si Leylah Fernandez)ci si reintoarcerea la teniul cu arenele pline de spectatori, dupa una n pandemic in care s-a jucat fara public.

Printre celebritatile care au fost anul acesta la tenis la US Open in tribune s-au aflat Anna Wintour, Alec Baldwin, Lin Manuel Miranda, Rami Malek

Citește în continuare