Skip to content

Puteti sa aduceti atmosfera de la Wimbledon acasa cu cocktail-ul traditional din England Tennis Club: Pimm’s Cup.

In Anglia Pimm’ Clup e un cocktail iconic o combinatie de Pimm no 1, limonada si fructe de vara, e foarte racoritor, cu o concentratie mica de alcool si e perfect pentru o dupa amiaza eleganta, la Wimbledon.

Pimm este un lichior pe care-l gasiti si la noi, cu o nuanta intensa de ambra obtinuta din infuzia de gin, plante medicinale, portocala caramelizata şi condimente.

Sortimentul englezesc a fost produs pentru prima data în anul 1823 de catre James Pimm si s-a bcurat de un succes foarte mare înca de la început.

Are un miros foarte aromat cu note de scortisoara, coaja de portocala, cafea proaspat macinata si ierburi aromatice. Gustul este obtinut dintr-un amestec dulce-amarui, care combina arome de portocala, musetel, scortisoara, anason stelat, lemn dulce si ciocolata.

La inceputul secolului 19, James Pimm a creat acest gin care a devenit atat de popular incat il vindea cu 3 silingi sticla. Din 1865 bautura a inceput sa aiba distributie nationala si s-au incercat si alte versiuni obtinute din scotch, rom, brandy, whiskey sau vodka, care nu au prins la fel de bine ca bautura avand la baza ginul.

Din 1971 a fost introdus la barurile din interiorul campusului Wimbledon, iar astazi se vand pe perioada turneului peste 300.000 de cocktailuri.

Reteta traditionala de Pimm’s Cup: 50 de mililitri de PIMM, 150 mililitri limonada de menta, suc de la o jumatate de portocala, o capsune taiata in felii, cateva felii de castravete.

Poate fi preparat in cantitati mari, pe modelul sangria si, dupa ce e lasat la rece, va fi servit cu 2-3 cuburi de gheata intr-un pahar inalt.

O versiune alternativa de la cocktailul clasic de la Wimbledon este cu gheata si bere de ghimbir. Traditia spune ca paharele in care este servit un long drink PIMM’S No. 1 trebuie sa contina felii de castravete, lamâie sau capsune.

Mai jos puteti citi o mini lectie de lifestyle si maniere. 27 de tipuri si forme pentru pahare: cocktail, vin, sampanie, whiskey, cognac si lichior

Citește în continuare