Skip to content

Stephen King a lansat o nuvela care poate fi citita online, cu preturi incepand de la 5 dolari. Toate veniturile obtinute sunt donate unui ONG pentru drepturile omului.

Autorul Stephen King si website-ul dedicat caritatii Humble Bundle fac echipa pentru a lansa o nuvela numita „Ecranul rosu” („Red Screen”). Fanii pot citi in exclusivitate nuvela, daca platesc minim 5 dolari, iar banii se duc exclusiv catre ONG-ul dedicat drepturilor si libertatilor civile, The American Civil Liberties Union (ACLU). Povestea este deja disponibila publicului, insa doar pana pe 16 septembrie 2021.

„In aceasta poveste scurta, un politist interogheaza un instalator care tocmai si-a ucis sotia”, este descrierea cartii, conform publicatiei Rolling Stones. Achizitia cartii se poate face aici.

Stephen Kingfoloseste deja diferite strategii de marketing pentru lansarea cartilor sale, fiind foarte familiar cu platformele online. Nuvela „Ur” a fost lansata exclusiv pentru Amazon si Kindle. In 2000, romanul sau „Riding the Bullet” a fost lansat online ca prima carte electronica disponibila publicului larg din lume. Mai tarziu in acel an, el a oferit „The Plant” direct fanilor pe site-ul său. Lucrarea nu a fost criptata, dar a spus ca volumele viitoare ale povestii vor veni doar daca cel putin 75% dintre cititori ar plati un dolar pentru aceasta. In cele din urma, a abandonat experimentul cand interesul a scazut dupa primele volume.

De asemenea, scriitorul are mai multe carti ecranizate, cea mai recenta fiind seria „The Stand”. Serialul are zece episoade, este inspirat din romanul lui Stephen King si este disponibil pe platforma de streaming CBS. Whoopi Goldberg, James Marsden, Greg Kinnear, Odessa Young, Jovan Adepo, Amber Heard si Owen Teague sunt printre actorii pe care publicul ii va putea vedea in noua productie.

“The Stand” este o poveste apocaliptica in care Whoopi Goldberg joaca rolul Mamei Abigail, o femeie de 108 ani care trebuie sa salveze restul omenirii alaturi de cei cativa supravietuitori ai unei epidemii globale. Personajul negativ este Alexander Skarsgard, care joaca rolul lui Randall Flagg, intruchiparea celor mai negre cosmaruri ale celorlalti supravietuitori.

Acest roman a mai fost adaptat intr-un miniserial pe ABC cu Ruby Dee in rolul Mamei Abigail si cu Jamey Sheridan in rolul lui Randall Flagg, serialul castigand o nominalizare la Emmy pentru Cel mai bun miniserial si premiipentru machiaj si sunet.

Si cartea “The Running Men” a lui Stephen King devine un nou film. Prima productie cinematografica realizata dupa cartea lui King a fost lansata in 1987 Arnold Schwarzenegger in rolul principal.

Edgar Wright se afla in discutii cu studiourile Paramount pentru a lucra la o noua adaptare a romanului bestseller al lui Stephen King, pe care autorul l-a publicat pentru prima data in 1982 sub pseudonimul sau Richard Bachman. In Romania, cartea a fost publicata de Editura Orion, sub numele “Fugarul”, iar acum este extrem de cautata de iubitorii cartilor lui Stephen King.

Stephen King, un autor extrem de iubit in Romania, a scris peste 60 de carti, devenite bestsellere in intreaga lume.

Dintre cartile traduse in limba romana mentionam The Outsider (Strainul), Finders Keepers (Ce-am gasit al meu sa fie ), Sleeping Beauties, scrisa impreuna cu fiul sau, Owen King (Frumoasele adormite), seria Bill Hodges: End of Watch (Mort la datorie), It, Pet Sematary (Cimitirul animalelor), The Dark Tower (Turnul intunecat).

Dupa cartea “It” a fost realizat si un film, in 2017, unul dintre cele mai de success filme horror din toate timpurile.

Citește în continuare