Skip to content

7 beneficii ale consumului zilnic de cafea

Dupa ulei, cafeaua este a doua cea mai cunoscuta si consumata bautura din lume. E parte din viata noastra, din conversatiile noastre si e pentru noi, ca si pentru multe alte popoare, un mijloc de socializare. E insa si o bautura foarte sanatoasa, poate cea mai sanatoasa dintre bauturile pe care le consumam frecvent.

Cand ne gandim la cafea primul lucru pe care-l avem in minte e cofeina, ingredientul care ne da energie, dar cafeaua contine o cantitate importanta de antioxidanti si substante active care reduc inflamatiile din corp.

(Inflamatiile sunt forma prin care organismul nostru lupta impotriva oricarui agent extern care-i produce daune)

In lista beneficiilor consumului moderat de cafea dincolo de impulsul de energie, studiile arata si reducerea riscului de a avea boli de inima, diabet sau boli de rinichi.

Consumatorii de cafea proceseaza mult mai usor glucoza sau zaharul din corp (asta nu inseamna insa ca o cafea cu foarte mult zahar va face bine, consumul cat mai mic de zahar ajuta organismul sa proceseze alimentele care ajung in corp).

Cei care beau constant o cantitate rezonabila de cafea au risc mai mic de a dezvolta boala Parkinson, efectul cofeinei asupra creierului: ajuta la o mai buna circulatie a sangelui iar asta duce si la un control mai bun al miscarilor.

Studiile arata ca o ceasca de cafea zilnic inseamna si un pansament pentru ficat, motorul nostru alimentar, dar si reducerea cu pana la 26% a posibilitatii de a dezvolta cancer de colon.

Cofeina este cea mai comuna si mai des intalnita substanta psihoactiva din lume. Odata ce o bem, ea ajunge foarte rapid in sange si de acolo in creier, declansand dopamina si norepinefrina, un hormon adrenergic si neurotransmitator al sistemului nervos simpatic. De aici imbunatatirea memoriei, a starii de buna dispozitie, a atentiei si a nivelului de energie

Depresia este una dintre cele mai intalnite boli mentale in aceste vremuri, o maladie care reduce substantial calitatea vietii. Un studiu de la Harvard publicat in 2011 arata ca femeile care beau 4 cesti de cafea pe zi reduc riscul depresiei pana la 25%, acelasi consum de cafea reduce cu pana la 55% incidenta suicidului.

Cofeina poate fi gasita in majoritatea suplimentelor pentru slabit pentru ca este o substana naturala care este dovedita ca ajuta la arderea grasimilor prin cresterea metabolismului.

O singura ceasca de cafea contine – Riboflavin (vitaminA B2), Vitamina B5, Vitamina B3, magneziu si potasiu (3% din cantitatea necesara zilnic) si chiar daca cafeaua e considerata una dintre cele mai sanatoase bautura din lume ea poate fi imbunatatita prin arome si savori, sa fie si mai sanatoasa.

Medicii recomanda un consum moderat sau deloc de zahar in cafea si inlocuirea acestuia cu Vanilie, Cardamon, Scortisoara care au la radul lor efecte anti inflamatorii si multe vitamine.

Daca vreti sa va bucurati de o cafea la fel de buna asemenea celor din cafenele, preparata de un barista, dar in spatiul intim si confortabil al casei, atunci incercati un espressor automat de la De’Longhi.

La o singura apasare de buton va puteti bucura de cafeaua preferata. Puteti alege boabele si gradul de prajire, iar espressorul automat De’Longhi va va permite sa setati fiecare detaliu care creeaza definitia cafelei perfecte: gradul de macinare, temperatura, tipul de bautura, intensitatea, cantitatea de spuma sau de lapte cald.

De’Longhi este o marca italieneasca de traditie, infiintata in urma cu peste 100 de ani.

Cu espresorul PrimaDonna Soul puteti prepara 21 de retete pe baza de cafea si lapte printr-o apasare de buton, unice si personalizate, printre care: Espresso, Cappuccino, Cappuccino Mix, Cortado, Cafea lunga, Americano, Cappuccino+, Doppio+, Latte Macchiato, Caffelatte, Flat White, Espresso Macchiato si altele, dar puteti obtine si doar lapte spumat sau apa calda pentru ceai.

 urban.ro va rasfata simturile cu o lista de prajitorii de cafea de specialitate din Bucuresti, de incercat la cafenea sau de luat pentru acasa.

Specialistii spun ca cea mai buna cafea este cea din boabe proaspat prajite si proaspat rasnite, ceea ce inseamna putin mai mult timp de investit in pasiunea pentru cafea.

Citește în continuare