Skip to content

Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Seth Rogen si Jack Black vor fi vocile din filmul animat Super Mario Bros, bazat pe faimosul joc pe casete din anii ’80.

Dupa succesul productiei „The Queen’s Gambit”, Anya Taylor-Joy a devenit una dintre cele mai cautate actrite din Hollywood. Pe langa numeroase alte proiecte in care va fi implicata in urmatorii ani, tanara actrita britanica isi va imprumuta vocea Printesei Peach din filmul animat Super Mario Bros.

Animatia se afla in lucru inca din 2017 iar Nintendo, creatorii jocului, au oferit rareori producatorilor din Hollywood ocazia de a folosi imagini sau personajele din jocul Super Mario Bros. Filmul este produs de Illumination si distribuit de Universal Pictures, fiind co-finantat de Nintendo si Universal. Va fi lansat in cinematografe pe 21 decembrie 2022.

Actorii principali care isi vor imprumuta vocile personajelor ce au marcat copilaria generatiei de mileniali sunt Chris Pratt – vocea lui Mario, Charlie Day – vocea lui Luigi, cei doi instalatori italieni care aterizeaza intr-o lume fantastica, plina de pericole.

In timp ce Anya Taylor Joy va fi vocea Printesei Peach, personaj care a inspirat numeroase costume de Halloween si versuri de muzica rap, lui Jack Black ii va reveni vocea ticalosului Bowser. Keegan-Michael Key va fi Toad, omuletul cu cap de ciuperca, Seth Rogen va fi maimuta Donkey Kong, Fred Armisen va fi Cranky Kong, Kevin Michael Richardson va fi Kamek iar Sebastian Maniscalco va fi Spike.

Animatia va fi regizata de Aaron Horvath si Michael Jelenic care au mai colaborat la seria animata „Teen Titans Go!” si la filmul „Teen Titans Go! To The Movies”. Scenariul va fi scris de Mathew Fogel, cunoscut pentru „The Lego Movie 2: The Second Part” si care mai lucreaza in prezent si la noua animatie „Minions: The Rise of Gru”.

Anuntul productiei a fost realizat de catre producatorul Christopher Meledandri (creatorul francizei „Despicable Me”) in cadrul evenimentului Nintendo Direct care a fost transmis live pe internet. Meledandri a declarat ca „Mario si Luigi sunt 2 dintre cei mai iubiti eroi din cultura pop si suntem onorati sa avem ocazia sa lucram indeaproape cu Shigeru Miyamoto si echipa foarte talentata de la Nintendo pentru a aduce la viata aceste personaje intr-un flm animat. Va fi mai mare decat orice alta productie Illumination de pana acum.”

Franciza Super Mario Bros este cea mai bine vanduta serie de jocuri din toate timpurile, cu peste 758 de milioane de exemplare si zeci de milioane de fani in toata lumea.

Fratii Mario au fost creati de Shigeru Miyamoto si Gunpei Yokoi, inginerii sefi de la Nintendo, in 1983. Personajul Mario a aparut prima data ca protagonist in „Donkey Kong” din 1981 iar primul joc in care a aparut singur a fost „Super Mario Bros” in 1985. Misiunea lui Mario si a fratelui sau, Luigi, a fost mereu clara: sa salveze Printesa Peach de catre raufacatorul Bowser.

Jocurile au fost vandute in 758,06 milioane de exemple, devenind cea mai de succes franciza de jocuri video din toate timpurile. Dintre acestea, 388 de milioane de jocuri au fost vandute numai din „Super Mario bros”.

Mario si Luigi au mai aparut pe micul ecran in seria animata „The Super Mario Bros Super Show!” de la finalul anilor ’80 in care Captain Lou Albano a sustinut vocea lui Mario iar Danny Wells a fost Luigi. Pe marele ecran, au aparut in filmul live-action „Super Mario Bros” din 1993 cu Bob Hoskins si John Leguizamo in rolurile principale care a fost considerat un esec de box office si a primit, majoritar, recenzii negative. Ulterior, compania Nintendo a fost extrem de precauta cu modul in care a permis studiourilor din Hollywood sa foloseasca personajele lor.

Franciza a fost transformata si intr-o atractie foarte populara in cadrul parcului de distractii Universal Japan. In prezent, se afla in constructii atractii similare la parcurile Universal Hollywood si Universal Orlando.

Anya Taylor-Joy va juca in urmatorii 2 ani si jumatate in mai multe productii cu buget urias de la Hollywood. In curand o veti vedea in „Last Night in Soho” in regia lui Edgar Wright.

Programul incarcat al filmarilor lui Joy va incepe prin comedia neagra „The Menu” in regia lui Mark Mylod cunoscut pentru „Succesion”. Apoi va lucra la prequel-ul pentru „Mad Max: Fury Road” care se va numi „Furiosa” si va fi regizat de George Miller. Imediat dupa aceea, Joy se va reuni cu Scott Frank, regizorul-scenarist al succesului „Queen’s Gambit” pentru thriller-ul „Laughter in the dark”, o versiune a romanului „Rasete in intuneric” scris de Vladimir Nabokov.

Actiunea romanului se concentreaza in jurul personajului Albert Albinus, un critic de arta de varsta mijlocie. Acesta are un interes special pentru Margot Peters, o tanara de 17 ani care aspira sa devina actrita si model, cei doi urmand sa formeze o relatie reciproc parazitara.

Ulterior, va aparea in remake-ul Nosferatu care va fi regizat de Robert Eggers, marcand a treia oara cand Anya Taylor-Joy va lucra cu Eggers dupa ce i-a oferit rolul din „The Witch” (2016) care a pus-o pe listele multor agenti de casting din Hollywood. 

A doua productie la care vor colabora este epopeea vikinga „The Northman” in care Eggers o va regiza pe Joy alaturi de Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Bjork si Ethan Hawke. Actiunea peliculei se desfasoara in Islanda, in secolul al X-lea. Mai multe detalii despre film veti gasi mai jos.

Citește în continuare