Skip to content

Seria emisiunilor realizate de bucatarul Anthony Bourdain in perioada 2002-2003 este disponibila online gratuit

Anthony Bourdain a fost gazda unor show-uri emblematice si un autor de mare succes, cu o poveste de viata intrerupta brusc. In 2002, Anthony Bourdain a devenit protagonistul show-ului televizat „A Cook’s Tour”  – Food Network, urmand ca in 2005 sa se alature canalului Travel Channel, intr-o alta emisiune, „Anthony Bourdain: No Reservations”, care l-a facut celebru in toate colturile lumii si care i-a adus doua premii Emmy, din 12 nominalizari. 

Seria „A Cook’s Tour” este acum disponibila online gratuit pe Youtube, datorita canalului de streaming GoTraveler, prezentandu-l pe celebrul chef in descoperirile sale culinare din Japonia pana in Maroc, in Mexic, Australia si chiar Thailanda.

Chef si vedeta de televiziune, americanul Anthony Bourdain a cunoscut faima in anul 2000, odata cu lansarea cartii „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”, devenita bestseller, in care povesteste o mare parte din experienta sa profesionala din industria culinara.

Subiectul cartii este centrat pe adevarul din spatele „scenei” bucatariilor din restaurantele de elita, iar autorul s-a facut apreciat pentru stilul lipsit de menajamente prin care a descris multe dintre experientele traite in activitatea sa.

Mentiona de fiecare data ca a fost atras de arta culinara in timpul unei vacante in Franta, in copilarie. A absolvit Institutul Culinar din America si a lucrat ca chef in mai multe restaurante celebre din New York.

In 2002, Anthony Bourdain a devenit protagonistul show-ului televizat „A Cook’s Tour”  – Food Network, urmand ca in 2005 sa se alature canalului Travel Channel, intr-o alta emisiune, „Anthony Bourdain: No Reservations”, care l-a facut celebru in toate colturile lumii si care i-a adus doua premii Emmy, din 12 nominalizari. 

Bourdain a lucrat pentru CNN, in cadrul proiectului „Parts Unknown”, filmat in numeroase locatii de pe glob. In iunie 2018, in timpul filmarilor unui nou sezon al show-ului CNN, a fost anuntat decesul lui Anthony Bourdain, care s-ar fi sinucis in camera sa de hotel din orasul Colmar, Franta, lasand in urma sa profund regret si numeroase semne de intrebare.

De curand, Anthony Bourdain, bucatarul cunoscut in intreaga lume, a fost prezentat intr-un nou documentar, „Roadrunner: Un film despre Anthony Bourdain”. Filmul a rulat in cinematografele din lume pe 16 iulie, insa in Romania va fi disponibil prin intermediul platformei HBO Max, dar si pe CNN, pentru cei care au un pachet tv complex.

Citește în continuare