Skip to content

Fanii Seinfeld s-au suparat pe Netflix pentru ca formatul serialului in varianta 16:9 rateaza o parte dintre glume.

Din acest weekend, toate cele 180 episoade ale indragitului serial Seinfeld se pot vedea si pe Netflix, insa dupa lansare, fanii din intreaga lume au anuntat ca formatul distribuit de Netflix – in varianta 16:9 rateaza o parte din glume, desi imaginea este mult mai buna.

Serialul a primit un upgrade 4K care face ca imaginile sa arate mult mai bine coloristic, insa Netflix a ales un aspect mai modern 16: 9, in locul raportuluide aspect original 4: 3, in care serialul a fost difuzata initial. Practic, s-a intamplat ca in unele epsioade sa lipseasca o parte din capul personajelor sau au fost taiate cadrele din partea stanga si dreapta a ecranelor.

Conform informatiilor aparute in presa, Netflix a platit 500 de milioane de dolari pe drepturile de autor al Seinfeld. Netflix a achizitionat drepturile pentru Seinfeld in 2019 intr-o acord pe cinci ani cu Sony Pictures Television.

Serialul a fost detinut de platforma de streaming Hulu, pana in iunie 2021, cand a disparut complet de pe orice platforma online.

Creat de Larry David si Jerry Seinfeld, serialul Seinfeld este unul dintre cele mai populare sitcomuri americane.

Jerry Seinfeld joaca rolul unui comediant, care are 3 prieteni apropiati, George (Jason Alexander), un individ complexat si adesea mincinos, vecinul excentric, Kramer (Michael Richards) si fosta sa prietena, Elaine (Julia Louis-Dreyfus). Serialul urmareste patru prieteni inNew York in timp ce se lamenteazade viata lor, relatiileromantice si situatii diverse, ca lupta pentru locuri de parcare.

Conform informatiilor care au aparut in presa, cand ultimul episod al serialului a fost transmis, pe 14 mai 1998, acesta a fost vizionat de 76 milioane de telespectatori. Productia a castigat 10 premii Emmy in perioada in care a fost difuzat. 

Nu este prima data cand un serial de succes din trecut isi pierde din continut o data cu trecerea la formatul 16:9 fara a fi sincronizate toate cadrele. Si The Simpsons a trecut prin aceeasi problema atunci cand a fost distribuit pe retelele de streaming.

Citește în continuare