Skip to content

(galerie foto) Elton John lanseaza 4 colectii de perechi de ochelari de soare, de vedere si pentru lectura. Cele mai spectaculoase perechi de ochelari purtate de artist de-a lungul carierei.

Pentru Elton John, ochelarii de soare fac parte din costumele lui de scena de cateva decenii si au devenit o semnatura a artistului, un element recognoscibil care este identificat cu prezenta lui excentrica. Cantaretul a hotarat sa-si lanseze in sfarsit propria colectie de ochelari, inspirata de cele mai celebre perechi purtate de-a lungul carierei sale.

Linia „Elton John Eyewear” este formata din patru colectii proiectate de John insusi alaturi de Sam’s Club si Walmart: The Foundations Collection, The Formative Years, The Working Musician si The Master Collection. 

Colectia Foundations reprezinta cea mai mare parte a gamei de ochelari si include 60 de optiuni care pot fi achizitionate si ca rame pentru lentilele cu prescriptie medicala, ochelari de soare si pentru lectura. Fiecare piesa este gravata cu semnatura „E”, unele modele fac referire la melodii celebre cum ar fi „Rocketman”, „A-List” sau „Prodigy”.

Pe langa cele doua colectii capsule mai mici – The Formative Years si The Working Musician -care includ referinte de la perechile de ochelari purtate in primii 20 de ani de cariera ai artistului, va fi lansata si The Master Collection. Este o linie speciala pentru fanii colectionari si pentru publicul care apreciaza produsele de lux. Fiecare pereche va fi semnata de artist, preturile incep de la 350 de dolari.

Colectia va fi vanduta si in lantul de magazine Walmart din SUA, compania va dona 1 milion de dolari din incasari catre Elton John AIDS Foundation pentru a-l ajuta pe artist sa sprijine in continuare lupta impotriva virusului HIV dar si programele de educare si constientizare pe care le desfasoara pentru a elimina stigmatul din jurul lui. Piesele care vor fi vandute in Walmart sunt adresate publicului larg, au fost create pentru a fi cat mai usor de purtat si vor avea preturi accesibile.  Puteti vedea primele 36 de perechi disponibile pe site-ul Sam’s Club.

Intr-un interviu acordat BBC Radio in 2010, John a declarat ca ar avea in jur de 250.000 de perechi de ochelari.

Intrebat recent de LADbible care ar fi perechea preferata de ochelari, artistul a spus ca favorita lui depinde de starea pe care o are. A inceput sa le colectioneze in anii ’70 cand a declarat public ca este bisexual si a inceput sa-si construiasca un personaj scenic foarte excentric si glam.

Pe langa colectia de ochelari, Elton a strans peste 120.000 de CD-uri si 15.000 de viniluri pe care le pastreaza acasa unde le-a ordonat cu atentie pentru a putea asculta orice album isi doreste.

Marie Wilkinson, directorul brandului de ochelari Cutler and Gross care a lucrat cu John de la inceputul anilor ’70 spune ca „atunci cand Elton vine in magazin sa cumpere ceva, mereu are in minte diferite tinute si costume pe care urmeaza sa le poarte. Fie ca e vorba de ceva teatral, de un costum de scena, o aparitie pe covorul rosu sau cand isi conduce copiii la scoala, pentru el e important sa poarte mereu ochelarii potriviti.”

Artistil a declarat ca are vederea foarte buna si ca a inceput sa poarte ochelari pe la varsta de 13 ani, fiind inspirat de Buddy Holly, starul rock’n’roll preferat.

Ulterior, cand muzica lui a inceput sa aiba succes a coincis cu un moment in care lentilele de sticla erau inlocuite cu lentile de plastic iar perioada pop-art a inspirat o explozie a modelelor de rame din plastic cat mai colorate, in forme inspirate de perioada rococo si de muzica disco. 

Pana in prezent, Elton John a lansat 30 de albume de studio, care au fost vandute in peste 200 de milioane de exemplare. Cel mai recent album de studio lansat de Elton John este „Wonderful Crazy Night” (2016).

Dintre cele mai notabile realizari, Elton John a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 1995,  a fost inclus în Songwriter’s Hall of Fame si Rock and Roll Hall of Fame. Tot in 1995, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in 1998 a fost numit Cavaler de Regina Elizabeth II pentru „serviciile aduse muzicii si pentru actiunile caritabile”. In 2019, a primit Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez Emmanuel Macron.

De asemenea, Elton John a castigat un premiu Oscar, in 1995, pentru „cel mai bun cantec original” – „Can You Feel the Love Tonight”, din animatia „Lion King”. Al doilea Oscar a venit in 2020 pentru piesa „I’m Gonna Love Me Again” din filmul „Rocketman”.

A fost nominalizat de 34 de ori la premiile Grammy, a obtinut cinci trofee si a primit unul onorific. Elton John detine si un premiu Tony, pentru musicalul „Aida”, scris impreuna cu Tim Rice, bazat pe opera lui Giuseppe Verdi.

Recent, Elton John a lansat albumul „The Lockdown Sessions” pe care l-a inregistrat in intregime in perioada pandemiei. Va invitam sa il ascultati mai jos si sa urmariti si cele mai spectaculoase perechi de ochelari purtate pana acum.

Citește în continuare