Skip to content

Prietena Printesei Diana si-a dat demisia din echipa serialului „The Crown” pentru ca povestea din noul sezon este „lipsita de respect si empatie”. Sezonul 5 spune povestea ultimilor ani din viata Printesei Diana si a accidentului de masina care a dus la moartea acesteia in Paris in 1997. 

Jemima Khan, prietena apropiata si confidenta a Printesei Diana, a anuntat ca nu va mai fi implicata in noul sezon al serialului „The Crown”. Initial, a fost recrutata in echipa de scenaristi si producatori pentru a-l ajuta pe creatorul Peter Morgan sa contribuie la un scenariu cat mai verosimil despre ultimii ani din viata Printesei. 

Jemima a detaliat pentru publicatia Sunday Times motivele pentru care s-a retras din echipa serialului-fenomen disponibil pe Netflix.

Avand experienta ca producator de film si televiziune, Khan a fost adusa in echipa pentru a lucra la sezonul al cincilea care se afla in prezent in stadiul de productie si care va fi lansat anul viitor. Noul sezon va include perioada de la finalul anilor ’90 si scandalurile care au zdruncinat familia regela, inclusiv ultimii ani din viata Printesei Diana si accidentul de masina care a dus la moartea acesteia in Paris in 1997. 

Cel mai probabil, din cauza unor clauze de confidentialitate foarte stricte, Khan nu are voie sa divulge ce anume nu a fost corect in scenariul serialului insa iesirea ei este un lucru neobisnuit pentru un profesionist din industria cinematografica.

„A fost foarte important pentru mine ca ultimii ani din viata prietenei mele sa fie portretizati cu acuratete si compasiune, asa cum nu prea s-a intamplat in trecut.”, a declarat Khan care a mai spus ca in momentul in care a inteles ce decizii au luat producatorii si scenaristul in privinta directiei pe care o va avea povestea, a hotarat sa isi dea demisia. Desi se stie ca era prietena apropiata a Printesei, Khan a ales sa nu vorbeasca despre viata acesteia pana acum si este printre foarte putinii confidenti ai Dianei care nu s-au folosit de imaginea ei ca sa lanseze carti despre cum era in viata privata si sa obtina foloase financiare de pe urma ei.

Mai jos puteti citi intreaga declaratie a producatoarei.

Jemima Khan si Peter Morgan

In 2019, Peter Morgan mi-a cerut sa scriu alaturi de el la al cincilea sezon The Crown, in special la episoadele care privesc ultimii ani din viata Printesei Diana, inainte de moarte. Dupa ce m-am gandit foarte bine, pentru ca am ales sa nu vorbesc in public despre acest lucru pana acum, am decis sa contribui la poveste. Am lucrat impreuna la schita si la scenarii din septembrie 2020 pana in februarie 2021. In momentul in care acordul nostru nu a fost onorat si cand mi-am dat seama ca povestea respectiva nu va fi neaparat spusa cu respectul si compasiunea pe care speram sa le vad, am cerut ca toate contributiile mele sa fie eliminate din serial si am refuzat sa mi se acorde credit.”

Reprezentantii serialului „The Crown” au raspuns comentariilor lui Khan si au declarat: „Jemima Khan a fost un prieten, un fan si un suporter vocal al serialului The Crown inca de la primul sezon. A facut parte dintr-o retea vasta de surse foarte bine informate care au oferit informatii de fundal pentru scenaristii nostri si pentru echipele de cercetare, oferindu-ne context pentru drama The Crown. Nu a fost niciodata contractata ca un scenarist al seriei.”

Intr-adevar, Khan a declarat in noiembrie 2020 ca apreciaza modul in care Printesa Diana a fost ilustrata in sezonul al patrulea al serialului, lucru care face iesirea ei din echipa The Crown cu atat mai marcant. Insa mai exista un aspect pe care Khan si Netflix nu l-au comentat in mod oficial: presa britanica a sustinut ca producatoarea a fost intr-o relatie cu scenaristul Peter Morgan. De altfel este numita drept motiv al despartirii acestuia de actrita Gillian Anderson care a jucat-o pe Margaret Thatcher in sezonul anterior al serialului.

Mai jos puteti citi un interviu in care este descrisa chimia pe care o aveau Mogran si Anderson atat in viata privata cat si pe ecran.

Urmatorul sezon al seriei este asteptat in noiembrie 2022 iar actrita australiana Elizabeth Debicki va juca rolul Printesei Diana.

Debicki care a preluat rolul de la Emma Corrin, actrita care a interpretat rolul in sezonul anterior, este cunoscuta pentru rolurile din „Tenet”, „The Night Manager” si „The Great Gatsby” al lui Baz Luhrmann. Zilele trecute a fost fotografiata in timp ce recrea scena in care Printesa Diana a purtat cea mai decoltata rochie in care a fost vazuta vreodata. A fost numita „the revenge dress” – rochia razbunarii – deoarece a ales sa o poarte in ziua in care a fost difuzat un documentar in care Printul Charles recunostea ca avea o relatie extra-conjugala cu Camilla Parker Bowles.

Filmarile au inceput in luna iulie, Dominic West a preluat rolul Printului Charles de la Josh O’Connor, Imelda Staunton o succede pe Olivia Colman in rolul Reginei Elizabeta, Jonathan Pryce va fi Printul Philip, Lesley Manville va fi Printesa Margaret, Jonny Lee Miller va fi John Major iar Bertie Carvel va fi Tony Blair. 

Mai multe imagini si detalii de la filmarile noului sezon veti gasi mai jos.

Citește în continuare