Skip to content

Willem Dafoe si Emily Watson filmeaza in Romania pentru „Legenda lui Ochi”. Filmarile au loc la Lacul Balea, in Muntii Fagaras

Actorii Willem Dafoe si Emily Watson filmeaza in aceste zile scene din productia „Legenda lui Ochi”, la Balea Lac, in Muntii Fagaras.  Desi casa de productie locala care se ocupa de filmari, Castel Films, nu a facut precizari oficiale despre acest proiect, anuntul filmarilor din Romania a fost facut de proprietarul Cabanei Paltinu, Marius Olariu.

„O echipa mixta, romano-americana, la turnarea unor scene din filmul ‘Legenda lui Ochi’, cu Willem Dafoe si alti actori americani, scena in care sunt folosite oile noastre autohtone. Alaturi de Willem Dafoe, in aceasta scena are un rol principal actriţa Emily Watson”, a scris pe pagina sa de Facebook Marius Olariu.

„Legenda lui Ochi” urmareste povestea unei tinere (Zengel) care fuge de acasa si invata sa comunice cu o specie de animale evaziva cunoscuta sub numele de Ochi. Filmul produs de studioul A24 va include o partitura originala a compozitorului si fondatorului Dirty Projectors Dave Longstreth, colaborator frecvent al studioului de animatie si film al lui Saxon Enciclopedia Pictura.

Isaiah Saxon, care este un renumit regizor de videoclipuri muzicale care a lucrat cu Björk, Panda Bear, Dirty Projectors, Kanye West si Grizzly Bear, dar si co-fondatorul studioului de animatie Encyclopedia Pictura, isi va face debutul regizoral in cadrul proiectului.

Conform IMDB, echipa romaneasca este formata din producatorul local – Cristian Bostanescu, Sorin Dima si Mugur Aurelian Popescu care sunt parte din departamentul scenografie & decor, in timp ce departamentul de make-up este coordonat de Andrea Dardea Tesdall (machiaj) si Nicoleta Toader (hair designer). De asemenea, Miruna Gheorghiu este production supervisor, si Maria Nita, second assistant director. Echipa romaneasca se ocupa si de departamentele de efecte speciale, cascadori, tehnic, costume.

Actorul american Willem Dafoe are patru nominalizari la premiul Oscar, trei la Globul de Aur, in total 110 nominalizari si 79 de premii.

Willem Dafoe a fost in atentia publicului cinefil in acest an, acesta fiind vazut in „The French Dispatch” al lui Wes Anderson, in „Zack Snyder’s Justice League”, „Nightmare Alley” in regia lui Guillermo del Toro, si cu Cate Blanchett si Bradley Cooper in „The Card Counter”,  in regia lui Paul Schrader.

Recent, actorul care a fost nominalizat de patru ori la Oscar a incheiat filmarile pentru „The Northman” al lui Robert Eggers.

Emily Watson si-a inceput cariera in film in 1996, dupa ce a jucat mai multe spectacole de teatru, insa a primit rolul lui Bess McNeill din filmul „Breaking the Waves”, regia Lars von Triers, pentru care a primit premiul Oscar.

Un an mai tarziu, a jucat alaturi de Daniel Day-Lewis intr-un film extrem de emotionant, „The Boxer”. In urmatorii ani, a fost apreciata de critici pentru interpretarea rolului violoncelistei Jacqueline du Pré in filmul „Hilary and Jackie”, dar si pentru rolul din „Cradle Will Rock”, regia  Tim Robbins.

Cel mai recent, publicul din Romania a putut s-o urmareasca in mini-seria HBO Cernobil, despre dezastrul nuclear de la Cernobil, care s-a produs in Uniunea Sovietica in aprilie 1986, precum si actiunile fara precedent de curatire a zonei contaminate care au urmat.

Citește în continuare