Skip to content

Primele imagini din „Nightmare Alley”, noul film al lui Guillermo del Toro cu Cate Blanchett, Bradley Cooper, Rooney Mara, Willem Dafoe si Toni Collette.

Searchlight Pictures a dezvaluit primele imagini oficiale din filmul „Nightmare Alley” in regia lui Guillermo del Toro.

Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume scrisa de William Lindsay Gresham si lansata in 1946 si ii are in rolurile principale pe Cate Blanchett in rolul doctoritei specializata in psihiatrie Lilith Ritter si Bradley Cooper in rolul lui Stan Carlisle.

Conform unui articol din Vanity Fair, Bradley Cooper este Stanton Carlisle, un fost angajat la carnaval care devine o vedeta a cluburilor din New York. Actiunea are loc in anii ’40 cand Stan presteaza trucuri de magie furate de la circ pentru a crea impresia ca stie sa citeasca mintile celor din public. Cate Blanchett este Dr. Lilith Ritter, un pshiatru care incearca sa il demascheze drept sarlatan si care devine prinsa in schemele acestuia.

Fotografiile o prezinta pe Blanchett in stilul inconfundabil retro, foarte asemanator cu aparitia din „Carol”. De altfel, Rooney Mara, colega ei din „Carol” joaca si ea in filmul regizat de Del Toro in rolul Molly Cahil. Din distributie mai fac parte Willem Dafoe in rolul Clem Hoately, Toni Collette in rolul Zeena Krumbein, Ron Perlman in rolul Bruno, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, Jim Beaver, Mark Povinelli, Romina Power, Paul Anderson si Davidd Hewlett.

Pentru Del Toro, este primul film la care a lucrat dupa „The Shape of Water”, castigatorul Oscarului pentru „Cel mai bun film al anului” in 2017.

In acelasi timp, nu va fi prima ecranizare „Nightmare Alley”, 20th Century Fox a lansat prima versiune in 1947, la cateva luni dupa aparitia cartii. Primul film i-a avut in distributie pe Tyrone Power, Joan Blondell, Coleen Gray, Helen Walker, Taylor Holmes, Mike Mazurki si Ian Keith si, desi a fost considerat un esec, in timp a devenit o productie de referinta printre pasionatii de filme noir.

Intr-un interviu acordat publicatiei Vanity Fair, Guillermo Del Toro a declarat ca „Nightmare Alley” nu va fi genul de film horror sau fantasy pe care fanii genurilor respective l-ar astepta din partea lui.

In plus, regizorul crede ca titlul filmului creeaza o impresie falsa despre unghiul de abordare al povestii si ca „este mai mult un film noir, clasic decat unul horror. Mi s-a mai intamplat si cu Crimson Peak cand oamenii au intrat la film si asteptau un horror. Stiam ca este o romanta gotica si a fost foarte dificil sa comunicam acest lucru. Dar da, acest film nu va avea niciun element supranatural. Nu e nimic fantastic, totul se intampla in lumea reala. Va fi un film foarte diferit fata de productiile din trecut si fata de cum ma stie lumea dar da, titlul si numele creeaza o impresie falsa.”

Filmul va intra in cinematografele din Romania pe 17 decembrie 2021, premiera mondiala este programata pentru 3 decembrie, o data aleasa strategic, menita sa plaseze productia in cursa pentru Oscar.

Tot in luna decembrie, pe Blanchett o veti vedea pe Netflix in „Nu priviti in sus”, film scris si regizat de laureatul cu Oscar Adam McKay (Brokerii apocalipsei).

Din distributie mai fac parte Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (alias Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis si Tomer Sisley.”

Ulterior, Blanchett va aparea in rolul Lilith in adaptarea pentru marile ecrane a jocului video „Borderlands” care se afla in lucru  la studiourile Lionsgate.

Alaturi de ea vor juca si Kevin Hart si Florian Munteanu, boxer si actor de origine romana. Scenariul va fi adaptat de Craig Mazin, cunoscut pentru „Chernobyl”.

In adaptarea regizorului Eli Roth, cunoscut pentru „Inglorious Basterds” si „Hostel”, Munteanu il va juca pe Krig, protectorul intimidant al lui Tiny Tina, o adolescenta experta in explozibili. Puteti descoperi mai multe despre aceasta productie mai jos.

Dublu-premiata cu Oscar pentru actorie, Blanchett a excelat de-a lungul timpului atat in roluri principale cat si secundare, majoritar in filme de epoca si fantasy. A jucat in peste 70 de filme care au strans 10 miliarde de dolari din incasari si i-au adus 159 de premii din 338 de nominalizari. 

Va invitam intr-o calatorie prin cariera lui Blanchett prin 8 roluri memorabile, de la Regina Elizabeta la Katherine Hepburn.

Citește în continuare