Skip to content

Actorul Florian Munteanu va juca alaturi de Cate Blanchett si Kevin Hart in „Borderlands”: „Chiar daca vorbesc cu accent, sa stiti ca in sufletul meu sunt roman”

Florian Munteanu, boxer si actor de origine romana, a fost anuntat ca parte din distributia filmului „Borderland” alaturi de actrita dublu-premiata cu Oscar Cate Blanchett si de Kevin Hart.

Scenariul va fi adaptat de Craig Mazin, cunoscut pentru „Chernobyl”.

Florian Munteanu a debutat in 2018 in „Creed II” si a impresionat agentii de casting de la Hollywood care l-au distribuit in doua productii cu potential de blockbuster.

Sportivul devenit actor va juca in „Borderlands” in adaptarea regizorului Eli Roth, cunoscut pentru „Inglorious Basterds” si „Hostel”. Munteanu il va juca pe Krig, protectorul intimidant al lui Tiny Tina, o adolescenta experta in explozibili.

In rolurile principale vor juca Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis si Jack Black. Tiny Tina, personajul pe care il protejeaza Munteanu, va fi jucata de Ariana Greenblatt, cunoscuta pentru rolul tinerei Gamora din „Avengers: Infinity War”.

Regizorul Eli Roth a declarat ca „Florian aduce umanitate si mai multe straturi importante unui personaj care, la suparafata pare nebun si salbatic. Rolul lui Krieg a fost cel mai greu de distribuit iar Florian l-a adus la viata si l-a umanizat intr-un mod pe care nu il credeam posibil. O sa fie un Krieg genial si se va potrivi perfect cu distributia noastra.

„Borderlands” este una dintre cele mai bine vandute francize de jocuri video din istorie cu peste 68 de exemplare vandute.

Personajele filmului „Borderlands” sunt inspirate din jocul video cu acelasi nume iar rolul i se potriveste ca o manusa boxerului roman care a fost supranumit „Big Nasty”. Are aproape 2 metri inaltime si peste 100 de kilograme. In joc, Krieg, care inseamna „razboi” in germana, scuipa foc si este mereu echipat cu un buzdugan.

Anterior, Florian Munteau a jucat alaturi de Michael B.Jordan in „Creed II” in rolul lui Viktor Drago, fiul campionului Ivan Drago. Personajul lui era construit ca aspru si nemilos pentru a fi rivalul lui Adonis, eroul principal jucat de Jordan.

In lunile urmatoare, Florian va putea fi vazut si intr-o productie Marvel, unul dintre cele mai importante semne ca un actor va avea o cariera mare in Hollywood. Actorul se va transforma in Razor First in „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”. Premiera filmului va avea loc in lunile viitoare.

Florian Munteanu s-a nascut in 1990 in Munchen Germania, intr-o familie de romani din Targu Mures care a parasit tara in 1985, avand dubla cetatenie germana si romana.

De-a lungul timpului a lucrat ca model de fitness si pugilist amator insa managerul Eduard Irimia l-a remarcat si i-a propus sa trimite cateva probe de casting la Hollywood.

Primul rol primit a fost ca rival al lui Michael B.Jordan in „Creed 2” alaturi de care s-a antrenat cateva saptamani bune pentru roluri foarte solicitante din punct de vedere fizic – in film, amandoi isi doresc sa fie campioni la box.

Actorul care este foarte mandru de originile romanesti a surprins presa internationala pe covorul rosu al premierei Creed II din Londra cand a pozat cu un drapel al Romaniei. Intr-un mesaj adresat publicului roman, a spus: „Chiar daca vorbesc cu accent, sa stiti ca in sufletul meu sunt roman”.

Citește în continuare