Skip to content

(galerie foto) Netflix a facut publice primele imagini din filmul “Nu priviti in sus” cu Jennifer Lawrence si Leonardo DiCaprio. Filmul marcheaza un nou model de business in cinema si ii mai are in distributie pe Cate Blanchett, Meryl Streep, Chris Evans si Timothee Chalamet

Filmul “Nu priviti in sus” spune povestea a doi astronomi insignifianti Jennifer Lawrence si Leonardo DiCaprio, care trebuie sa participe la un turneu mediatic mondial pentru a avertiza omenirea in legatura cu iminenta sosire a unei comete care va distruge Pamântul.

Filmul e anuntat “in cinematografele selectionate” din 10 decembrie, iar pe Netflix din 24 decembrie, marcand noul model de business al reletei de streaming: cinematografele selectionate permit producatorilor ca filmul sa fie eligibil pentru marile premii, in timp ce reteaua de streaming asigura un public care nu trebuie a faca niciun effort suplimentar pentru a vedea filmul. Il poate vedea din propria sufragerie.

In “Nu priviti in sus”, Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), o proaspata absolventa a facultatii de Astronomie, si profesorul ei, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), fac o descoperire uluitoare: o cometa care orbiteaza in sistemul solar.

Prima problema este ca traiectoria ei indica o coliziune directa cu Pamântul. A doua este ca nimanui nu pare sa-i pese. Aparent, vestea unei comete de dimensiunea Everestului care ar putea distruge Pamântul este una greu de digerat. Cu ajutorul doctorului Oglethorpe (Rob Morgan), Kate si Randall pornesc intr-un turneu mediatic, care ii poarta din cabinetul indiferentei presedinte Orlean (Meryl Streep) si al fiului ei lingusitor si angajat in functia de sef de personal, Jason (Jonah Hill), pâna in studiourile The Daily Rip, un matinal plin de viata, gazduit de Brie (Cate Blanchett) si Jack (Tyler Perry). La doar sase luni distanta de impactul cu cometa, gestionarea unui flux de stiri de 24 de ore si atragerea atentiei publicului obsedat de retelele de socializare inainte de a fi prea târziu se dovedeste a fi o sarcina surprinzator de comica.

“Nu priviti in sus” este scris si regizat de laureatul cu Oscar Adam McKay (Brokerii apocalipsei), iar din distributie mai fac parte Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (alias Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis si Tomer Sisley.

In contextul calatoriilor private in spatiu care au fost mediatizate mult inainte de a avea loc pentru ca au necesitat multi ani de pregatire, cinematografia isi face treaba si livreaza publicului povesti despre astronauti.

In acest moment e o inflatie de filme cu povesti in spatiu, doar pe Netflix sunt multe filme seriale sau filme cu o tematica similara: asteoridul care vine peste pamant, atronautii care incearca sa salveze paneta. Poate cel mai cunoscut e “Salvation”, serialul cu doua sezoane in care sunt urmarite reactiile unui grup de tineri fata in fata cu vestea ca pamantul va fi lovit de un asteroid in 6 luni.

Netflix a lansat si “Away” un serial cu Hillary Swank in rolul unui astronaut care pleaca intr-o misiune pe Luna alaturi de un chimist chinez si un botanist englez care nu au nicio experienta in lumea astronauticii.  Serialul are un singur sezon, Netflix anuland inceperea noului sezon in octombrie anul trecut.

Jennifer Lawrence e protagonista in “Passengers”, alaturi de Chris Pratt si Michael Sheen, si tot pe Netflix e “Stowaway” – tot despre o misiune pe Marte – un film care a avut premiera in aprilie anul acesta cu Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson si Toni Collette.

Citește în continuare