Skip to content

Primul trailer al comediei „Don’t Look Up” in care Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Chris Evans si Timothee Chalamet infrunta Apocalipsa.

Primul trailer al filmului „Don’t Look Up” a aparut pe reteaua de socializare Twitter dupa ce a fost proiectat in premiera la Jocurile Olimpice. Teaserul de 27 de secunde precede una dintre cele mai asteptate comedii ale anului, avand o distributie formata din numerosi actori castigatori si nominalizati la Oscar.

„Don’t Look Up”  este o comedie neagra cu o tema apocaliptica: o cometa se indreapta spre Pamant iar Leonardo DiCaprio si Jennifer Lawrence, care joaca rolurile a doi astronomi, trebuie sa avertizeze lumea intreaga ca sfarsitul lumii este aproape.

In regia lui Adam McKay, filmul va fi lansat pe Netflix si o are in distributie pe Meryl Streep care joaca rolul Presedintei Statelor Unite ale Americii, avand ca sef de personal pe Jonah Hill („Wolf of Wall Street”). 

Trailerul lansat in premiera in cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo il arata pe DiCaprio intr-o toaleta, in timp ce sufera un atac de anxietate cu cateva momente inainte de a-i comunica presedintei vestea ca o cometa va lovi Pamantul si va declansa Apocalipsa. Reactia lui Jonah Hill, care se afla in imediata apropiere, este o satira despre modul in care politicienii se concentreaza pe lucrurile nepotrivite in momente de criza: „respiratia ta ma streseaza, omule!”

Aflata in Biroul Oval din Casa Alba, Jennifer Lawrence face anuntul catre Presedinta Janie Orlean (Meryl Streep): „Exista o cometa care se indreapta catre Pamant.”. DiCapario o completeaza si ii spune ca „Acest lucru va afecta intreaga planeta”. Din nou, reactia sefului de stat si al sefului de personal denota dezinteres, acestia aleg sa nu ii ia in serios pe cei doi, inspirat parca de „Mars Attacks! (1996)”.

Despre scenariu, regizorul a declarat ca este foarte amuzant si ca este nevoie de o astfel de productie, e nevoie ca oamenii sa treaca cu zambetul pe buze prin aceasta perioada dificila.

Conform declaratiilor oficiale ale regizorului: „Ne aflam intr-un punct in care parca nici nu mai putem sa vorbim unii cu altii. Nu putem sa ne punem de acord. Filmul este despre schimbarile climatice dar la baza este si despre modul in care internetul, smartphoneurile si lumea moderna au transformat felul in care comunicam.”

Din distributie mai fac parte Cate Blanchett, Timothee Chalamet, Chris Evans, Rob Morgan, Matthew Perry, Ariana Grande si Tyler Perry, Melanie Lynskey, Mark Rylance, Michael Chiklis si Ron Pearlman. Filmarile au fost intarziate de mai multe ori din cauza pandemiei dar au avut loc in conditii de siguranta, asa cum se poate observa si in imaginile de la filmari pe care le veti gasi mai jos.

Cu un buget estimat in jurul a 75 de milioane de dolari, filmul ar putea fi lansat pe Netflix in lunile urmatoare, nu a fost confirmata o data oficiala a premierei.

Adam McKay a declarat ca „este o satira foarte amuzanta, nu cred ca e o comedie de genul „Step Brothers”. As compara-o cu ceva intre „Mike Judge” si „Wag the Dog”. Aveam nevoie sa creez ceva care ma face sa rad dupa „Vice” care a fost unul dintre cele mai sumbre proiecte din cariera mea. In numele lui Dumnezeu, cred ca avem nevoie sa radem cat mai mult. E singurul mod in care putem trece prin perioada asta.”

Desi a fost unul dintre cele mai sumbre si serioase scenarii pe care a lucrat, „Vice” i-a adus lui McKay trei nominalizari la Oscar dintre care una pentru „Achievement in Directing”, doua la Globurile de Aur si una la BAFTA.

Lungmetrajul cu Christian Bale, Amy Adams si Steve Carell in rolurile principale a fost nominalizat la opt premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna imagine, si de sase ori la Globuruile de Aur si la premiile British Academy Film. Personajul interpretat de Bale i-a adus acestuia un Glob de Aur.

McKay este realizatorul din spatele productiilor „Step Brothers”, „Anchorman”, „Talladega Nights” si comedia-drama „The Big Short” din 2015, care a continut scurte aparitii cameo ale actritei Margot Robbie, bucatarului-sef Anthony Bourdain, economistului Richard Thaler si cantaretei Selena Gomez, pentru a explica diferite aspecte financiare.

Citește în continuare