Skip to content

Trend: Microdrink – Hidratarea care ajuta corpul cu vitamine si protejeaza mediul. 6 efecte asupra sanatatii in lipsa unei hidratari corecte.

In contextul interesului tot mai mare al companiilor de a avea produse care ofera beneficii pentru sanatatea consumatorilor, dar care protejeaza si mediul, a aparut un nou tren intr-o hidratare corecta –  microdrink: un cub efervescent, compact din extracte de plante si fructe, care poate fi adaugat in apa de baut.

Tendinta este o continuare a interesului consumatorilor pentru a nu mai folosi atat de multe sticle de plastic si a pastra apa pe care o beau in timpul zilei in termosuri, sau a folosi apa din aparate speciale care e livrata acasa in bidoane foarte mari de la 10 litri in sus.

Pentru a creste interesul si dorinta de a consuma cat mai multa apa, in contextul in care doar 40% dintre persoanele active beau minim 2 litri de apa cat ar avea organismal nevoie pentru a fi hidratat, a aparut si nevoia de a adauga in apa vitamine si extracte din plante care sa aromatizeze apa transformand-o intr-o bautura cu mai multe benefcii pentru corp. Unul dintre cele mai apreciate produse in aceasta categorie este Waterdrop, producatorul de microdrink-uri (cuburi compacte de hidratare care se dizolva in apa).

Produse din extracte de fructe si plante, cuburile de hidratare cuprind 12 arome diferite: BOOST (coacaze negre, flori de soc si fructe de acai), YOUTH (piersica, ghimbir, ginseng si aloe), GLOW (mango, fruct de cactus si anghinare), ZEN (carambola, ceai alb si lemongrass), SKY, CLEAN, DEFENCE, SHIRO, LOVE, RELAX, FOCUS, NERO.

 Fiecare reteta inovatoare este dezvoltata pe baza unor cercetari amanuntite, iar, la final, fiecare aroma obtinuta este unica. Esenta fiecarei retete este obiectivul de a imbogati gustul apei cu ajutorul celor mai bune extracte din fructe si plante. Fiecare microdrink are propria combinatie speciala de fructe, vitamine si superalimente si, gratie un proces de productie unic, niciunul dintre produsele Waterdrop nu contine arome artificiale, conservanti, zahar, gluten sau lactoza. Fructele si plantele sunt deshidratate treptat printr-un proces special, conceput pentru a conserva prospetimea. Aceasta tehnica concentreaza esentele intr-o pulbere pura si pastreaza pe deplin aromele.


Solutia Waterdrop aduce consumatorilor o abordare personalizata in ceea ce priveste hidratarea, oferind, pe lânga microdrink-uri, recipiente din otel si bambus si alte accesorii reutilizabile pentru bauturi.  Astfel, prin ambalarea si oferirea numai a esentei bauturilor aromate prin intermediul microcuburilor sale, Waterdrop elimina pâna la 98% din cantitatea de ambalaje inutile si din emisiile de dioxid de carbon comparativ cu bauturile imbuteliate. Totodata, prin parteneriatul cu Plastic Bank, pentru fiecare pachet vândut, un recipient din plastic este colectat din mediul inconjurator.Waterdrop Microdrink, o marca din Austria  care a intrat recent si pe piata din Romania,  este prezent pe 13 piete din Europa si in SUA si intentioneaza sa se extinda pe pietele asiatice. Pâna in prezent, au fost vândute peste 200 de milioane de microdrink-uri catre peste 1 milion de consumatori din intreaga lume.

6 efecte asupra sanatatii in lipsa unei hidatari corecte.

Cum corpul uman are in compozitia sa 80% apa, cu fiecare organ sau celula functioneaza mai bine in functie de apa pe care o capteaza din corp, lipsa hidratarii corecte duce la efecte care, pe termen lung, ne afecteaza grav sanatatea.

Migrenele, durerile de cap profunde, sunt un prim semnal ca nu ne hidratam corect. In cazul unei dureri mari “de cap” primul pas pentru ameliorare e recomandarea de a bea un pahar de apa.

Lipsa apei din organism afecteaza functionarea colonul si duce la o proasta functie a tractului intestinal. De aici probleme de digestie si alimentatie.

Tot lipsa hidratarii corecte duce la o piele uscata care se descuameaza si la o imbatranire mai rapida. Pielea isi ia apa “pentru functionare” pe doua cai – la dus in mod exterior si prin hidratarea zilnica.

Cand nu bem apa suficienta corpul nostru semnalizeaza oboseala, pentru ca nu mai are resurse pentru functionarea corecta nivelul de energie al corpului scade , apar oboseala, lipsa concentrarii si, in unele cazuri, ametelile si lipsa echilibrului.

LIpsa unei hidratari corecte duce si la efecul de gura uscata care afecteaza felul in care inghitim alimentele, felul in are vorbim si respiram. De aici complicatii foarte mari pentru creierul nostru.

Medicii recomanda pe langa cei doi litri de apa necesari corpului nostru sa va luati apa si din alimente – smoothie-uri, supe, fructe bogate in apa (pepene, fructe de padure etc)

Citește în continuare