Skip to content

Targurile de Craciun deschise in luna decembrie in Bucuresti de unde puteti puteti cumpara cadouri pentru cei dragi.

Daca nu veti gasi cadourile potrivite pentru Mos Nicolae, Mos Craciun sau pentru sarbatori in listele cu recomandari Urban.ro – le puteti rasfoi aici – va recomandam sa va petreceti o dupa-amiaza in spiritul Craciunului la unul dintre targurile de Craciune deschise in Bucuresti in luna decembrie.

Aproape toate targurile pot fi vizitate in conditii de siguranta si pe langa vin fiert, turta dulce si alte bunatati, includ produse realizate de afaceri locale, deseori afaceri mici care merita sprijinul romanilor. Ganditi-va la o astfel de alegere a unui cadou ca la o serie de fapte bune: veti darui un cadou unicat si veti contribui la dezvoltarea antreprenorilor locali care utilizeaza, majoritar, produse organice, realizate 100% in Romania.

La targurile de Craciun veti gasi si distractii pentru cei mici, ateliere de creatie si momente menite sa aduca magia sarbatorilor la finalul unui an neobisnuit.

Mezanin Market se redeschide in decembrie la Palatul Universul cu 3 week-enduri de targ.

Mezanin Market de la Palatul Universul revine cu trei weekenduri de sarbatori: 4 si 5 decembrie, 11 si 12 decembrie, 18 si 19 decembrie. Vizitatorii sunt asteptati intr-o atmosfera relaxata, cu oameni pasionati si cafea de la Beans&Dots, in cartierul creativ, langa Cismigiu. 

Timp de trei weekenduri, vizitatorii vor putea gasi bijuterii, produse de design interior, bauturi si sosuri interesante, haine pentru copii si pentru adulti, produse eco-friendly, carti, dulciuri si miere in combinatii sanatoase, accesorii speciale, cosmetice naturale.

Mezanin Market de Sarbatori reuneste peste 50 de mici antreprenori: Chef Sosin, Fructele Pamantului, Bernschutz, Inner Nature, Lorelicious, NoodFood, Melinis, Huna Crafting Human Nature, Playbuzz.ro, Crafty Grandma, Lea et Maru, Fair Made Bites, Organic Bang, Chez Odette, Dizonaur, Clay Play Ceramica, Mokko, Cremeria, Craxittude & Noir Morphosis, Ler-Povesti Cusute, Panseea, MARARA I Wood & Ceramic, INLIN, Unique Moods, Vandoor, DEPLIN, Lemn si Vin, PATER, Mauverien, Mudly in Love, Atelier Devi, Gradina Bucuriei, Tonic Blend, Mura, Sura Susara, JamSessions, Blop, Atelier Bloom, Miracolore & Atelierul de Portelan, Shimo Store, Orfevru, Garderoba Infinita, Dulce Bun, SUAV, Maruan, Gradina cu lavanda, Opinca, Energovita, Sorbitor.ro, Ganduri de Mana sau Vilegiatura Studio.

Intrarea este libera cu verificarea certificatului verde la intrare. Pentru mai multe detalii, va invitam sa urmariti pagina evenimentului.

Cel mai mare targ de Craciun al acestui final de an este Bucharest Christmas Market din Piata Universitatii. Accesul se face pe baza de bilet platit.

In perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piata Universitatii, va fi deschistargul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care isi propune sa readuca spiritul sarbatorilor de iarna in inima orasului. 

Va fi deschis zilnic, de luni pana vineri de la 12.00 la 22:00 si sambata si duminica de la 10.00 la 22.00. Veti gasi inspiratie pentru cumparaturi de sezon si cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopotei, coronite, decoratiuni si ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prajiturile, placintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casa, bauturile sau gustarile calde. 

Atmosfera este dominata de bradul cu o inaltime de 15 metri care este reutilizabil, durabil si ecologic, creat din lemn si impodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzica ambientala.

Accesul in targ se va face pe baza unui bilet cu pretul de 5 lei daca este achizitionat online si 7 lei la casa de bilete de la fata locului. Copiii cu varsta pana in 12 ani beneficiaza de acces gratuit.

Arcub pregateste pentru luna decembrie targul de Craciun al creativilor din Bucuresti, Urban Christmas Market si expozitia-unicat „O lume a jocurilor” care vor avea loc la Hanul Gabroveni.

Targul de Craciun de la Arcub Gabroveni a fost gandit ca o platforma de promovare a activitatii sectorului creativ din Bucuresti si in special a creatorilor, producatorilor sau vanzatorilor de obiecte de design, obiecte decorative (mic mobilier, corpuri de iluminat, obiecte din ceramica/sticla, ilustratii, sculpturi, tablouri), bijuterii, decoratiuni, viniluri, carti, albume, produse de papetarie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii si articole pentru copii. 

Sectiunea Makers’ Market este dedicata creatorilor de obiecte de design, iar sectiunea Food & Drinks Corner este dedicata vendorilor de bauturi calde (ceai, cafea, ciocolata calda, vin fiert) si vanzatorilor de produse alimentare artizanale, iar sectiunea Education Corner include o serie de ateliere si spectacole pentru copii. 

Urban Christmas Market va fi deschis zilnic, intre 6 decembrie si 23 decembrie, intre orele 12:00 si 21:00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, in salile de la parterul si subsolul cladirii, adiacente pasajului Gabroveni: Sala Arcelor, Sala Librarie, Spatiul Gabroveni Creativ, Sala Boltilor si Foaierul Gabroveni.

Programul dedicat sarbatorilor de iarna de la ARCUB Gabroveni este completat de expozitia de jocuri vechi romanesti si straine intitulata „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colectie de la 1900 pana in anii 2000, din diferite perioade istorice si din zone diferite ale lumii. 

Expozitia are la baza colectia personala a Alinei Moldovan de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima data cand o parte din aceste jocuri sunt expuse in public. Va fi deschisa intre 3 si 15 decembrie, poate fi vizitata zilnic, de la 12.00 la 20.00. Vernisajul e programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, la ora 17:00 si va include un concert de colinde.

Ideea expozitiei a pornit de la nevoia de a readuce in vietile copiilor de astazi bucuria jocurilor copilariei parintilor sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri in aer liber sau in interior, jocuri care au la baza nevoia fundamentala a omului de libertatate, de socializare si de iesire din cotidian, din sfera angajarii sociale. In cadrul expozitiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unitati de invatamant la ateliere deschise publicului larg.Participarea la atelierele pentru copii si la expozitia „O lume a jocurilor” se face in baza unei programari la adresa [email protected].

„O lume a jocurilor” va fi prezentata in cele trei spatii expozitionale de la etajul intai al Hanului Gabroveni. In Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte si scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus si Johan Huizinga), Sala Lipscani gazduieste jocuri romanesti, iar in Sala Gabroveni sunt grupate jocuri straine si jocuri pentru parinti si bunici.

In Cartierul Creativ va avea loc si „Targ de Cartier Creative Christimas gift hunting”, un targ intins pe mai multe adrese.

Cartierul Creativ organizeaza anul acesta un targ de cartier, la mai multe adrese, cu un traseu scurt intre Str. Stirbei Voda 104-106 (cafeneaua The Institute, acum The Owl Cocktail House) si Str. Cristescu nr 12. Targul va avea loc in week-endurile de 4-5 si 11-12 decembrie intre orele 11:00 si 20:00.

Peste 40 de organizatii creative si designeri, reuniti intr-o selectie semnata de Room 21 alaturi de cadourile de Craciun de la The Owl Cocktail House semnate de Creative Gifting, un colectiv creativ format din MUD, Atelier Tron si Sandra Berghianu, de o selectie de carti semnata de Black Button Books, vin si mancare gourmet de la Cote Wines si Bacania Cote, dulceata artizanala, 100% naturala, produsa si ambalata in Romania semnata JamSessions, dar si de propunerile de sezon ale unora dintre cele mai apreciate branduri de design locale: De ceramica (by Madalina Teler), Adelina Petcan, Maria Paltin, Designforkidz si Giometria.

Lista designerilor si a entitatilor selectate de Room21 (Strada Cristescu nr. 12): Adelina Petcan, Ana Banica Illustration, Ars Ana, Asociatia Illustrart, Atelier Tron, AXA Porcelaine, Bianca Dumitrascu, Bold Branding Studio, BumbagR, Cai verzi pe pereti, Carla Szabo, Combinatul Fondului Plastic, Deplin, De Ceramica by Madalina Teler, Doriana Marasoiu, Editura Arthur, Editura Frontiera, Editura Univers, Email de Sighisoara, Emilian Pospaii, Fabrik, Graphomat, Horjea 1956, 1981, Ioana Ciolacu, Maria Paltin, Mathe Denes, Minitremu, Motom, NOK, Namastay, Noriel, Ommia, Ostra Berdo, P+4 Publications, Palpabil, QIP Design, Rosian Express, Sandra Berghianu, Studio MUD, Supersomething, To The Pointer, Tudor Prisacariu, Tzim Tzum Books, Una ca Luna, Unique Moods, Zahra. 

Mai multe detalii aici.

La Maison 13 vor fi organizate de asemenea 2 week-enduri de targ: de Mos Nicolae si inaintea Craciunului.

La Targul de Mos Nicolae veti gasi cadouri potrivite pentru a pune in ghetele celor dragi. Sunt produse de mici afaceri locale si lucrate cu mult drag: bijuterii si accesorii in modele unice,articole vestimentare realizate manual, cosmetice naturale, lumanari parfumate si alte accesorii dichisite pentru casa, jucarii, carti si hainute pentru copii si decoratiuni pentru Craciun realizate 100% manual.

Totodata, va puteti bucura si de cea mai frumoasa perioada din an cu o cana de vin fiert si castane coapte, printre zeci de luminite si colinde ce rasuna la tot pasul.

Targul de Mos Nicolae va avea loc la Maison 13, str. Dumbrava Rosie nr.2 (langa Parcul Ioanid) pe 4 si 5 decembrie intre orele 10:00 si 19:00. Biletul de intrare este 5 lei iar pentru copiii pana in 14 ani este gratuit. Pentru Targul de Craciun, acesta va avea loc pe 18 si 19 decembrie in acelasi loc, in aceleasi intervaluri orare.

Targurile se vor desfasura in conformitate cu regulile de distantare sociala, cu purtarea mastii de protectie si prezentarea certificatului verde digital pentru acces.

Centrul Educational Exploratorium deschide Targul „Fabrica de Jucarii” in perioada 27 noiembrie – 26 decembrie.

Platoul din fata Centrului Educational Exploratorium (Bulevardul Decebal nr.11) isi propune sa devina locul de joaca preferat al copiilor pentru aceasta iarna. Partenerii de joaca vor fi ursii, pinguiniii, renii, elfii lui Mos Craciun si toate jocurile care reamintesc de atmosfera sarbatorilor de iarna.

Din descrierea evenimentului: „Fabrica de jucarii este locul in care, indiferent de varsta, vei simti gustul copilariei, al turtei dulci si al prajiturilor cu gust de sarbatoare. Toti copiii, parintii, bunicii sunt asteptati sa incalte patinele, sa se echipeze de iarna si sa-nceapa aventura pe patinoarul in aer liber, construit chiar de personajele din regatul de gheata. Nu ratati nici plimbarea cu trenuletul, unde conductorul va fi SPORTI. Cei mici vor putea participa la ateliere tematice, unde vor realiza decoratiuni pentru brazi si bijuterii handmade. Pentru amatorii de senzatii tari, roller coaster-ul, VR si simulatorul de zbor vor fi punctele de atractie preferate.”

Vizitatorii vor gasi zilnic inspiratie pentru cumparaturi de sezon si cadouri: produse artizanale, decoratiuni si ornamente. Targul va fi deschis de luni pana duminica in intervalul orar 10:00-21:00, exceptie fac zilele de 25 si 26 decembrie cand programul va fi in intervalul orar 14:00 – 21:00. Mai multe detalii aici.

Si in acest an, Nod Makerspace si Mater gazduiesc Christmas Maker Fair, un targ alternativ cu produse si activitati inspirate si inspirationale pentru copii si adulti.

Prin Christmas Maker Fair, organizatorii vor pune la dispozitia publicului diverse optiuni in a-si alege cadourile de sarbatori, fabricate in Romania, in atelierele creativilor din Bucuresti. Veti gasi obiecte de serie mica sau unicat, de la accesorii, bijuterii, ceramica, obiecte decorative, corpuri de iluminat, ilustratie, obiecte educationale pentru copii pana la delicatese culinare. 

Pe langa standurile cu vanzare, vor avea loc si o serie de workshop-uri si ateliere creative pentru copii mici si mari. Veti gasi acolosi standuri cu cafea si vin fiert, dar si bunatati culinare. 

Evenimentul va avea loc pe 17, 18 si 19 decembrie. Pe 17 va fi deschis intre orele 17:00 si 21:00, pe 18 intre 11:00 si 21:00 si pe 19 decembrie intre 11:00 si 18:00. Nod Makerspace este situat pe Splaiul Unirii nr. 160, la cateva minute de condus de la Piata Unirii, sau cu metroul pana la statia Timpuri Noi / RATB linia 133. Accesul publicului la targ este gratuit, mai multe detalii aici.

Fundatia Calea Victoriei a pregatit pentru 11 decembrie un targ de Craciun cu delicatese si cadouri culturale.

Targul de Craciun de la sediul Fundatiei Calea Victoriei va avea loc sambata, 11 decembrie, intr-o eleganta casa de acum 100 de ani, unde veti putea alege cadouri de Craciun pregatite de artisti, artizani si creatori de obiecte, povesti si experiente.

Ilustratori, creatori de felicitari, producatori de lumanari parfumate, cosmetice naturale, editori de carti originale, artizani ai hartiei manuale, designeri si creatori de haine, esarfe din matase si lana, artisti plastici care picteaza ceramica, creeaza globuri de Craciun si artizani de bijuterii speciale, cu pietre semipretioase, perle, din argint aurit, alama, cupru sau material textil, creatori de dulceturi si delicatese culinare, va dau intalnire la etajul casei luminoase din str. C. A. Rosetti 47.

Detalii despre fiecare expozant si produse veti gasi aici. Tot de la targ veti putea achizitiona si vouchere pentru cursurile din programul fundatiei cu o reducere speciala de 25% fata de pretul intreg. Intrarea este libera, publicul are acces intre orele 11:00 si 19:00 in baza certificatului verde sau a dovezii de trecere recenta prin boala.

Citește în continuare