Skip to content

Prima imagine cu Daniel Radcliffe, Emma Watson si Rupert Grint in specialul care aniverseaza 20 de ani de la lansarea Harry Potter in cinematografe. Alaturi de ei vor fi Helena Bonham Carter (Belatrix), Ralph Fiennes (Voldemort), Gary Oldman (Sirius) si Robbie Coltrane (Hagrid).

Dupa succesul specialului “Friends-The Reunion”, HBO Max pregateste un episod aniversar pentru una dintre cele mai de succes si indragite francize cinematografice din toate timpurile: Harry Potter. 

„Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” – „Aniversarea de 20 ani Harry Potter: Revenirea la Hogwarts” celebreaza 20 de ani de cand primul al seriei – „Harry Potter si Piatra Filosofala” a intrat in cinematografe in noiembrie 2001. 

In premiera, HBO Max a dezvaluit prima imagine cu Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson impreuna in sala comuna Gryffindor. Watson sta intre Grint si Radcliffe in timp ce trio-ul rade, amintindu-si, fara indoiala, de deceniul petrecut impreuna, in care au adus la viata personajele Harry, Ron si Hermione.

Cei trei nu sunt singurii membri ai distributiei care se intorc pentru specialul aniversar. Alti actori notabili care vor reveni la Hogwarts sunt Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis si Evanna Lynch, pe langa alti membri ai distributiei care nu au fost inca anuntati.

„Exista magie in aer aici cu aceasta distributie incredibila, deoarece toti se intorc acasa pe platourile originale de la Hogwarts, unde au inceput acum 20 de ani”, spune producatorul executiv de la Hogwarts Casey Patterson, citat de Entartainment Weekly. „Emotia este palpabila in timp ce se pregatesc sa-si duca fanii intr-o calatorie foarte speciala si personala, prin realizarea acestor filme incredibile.”

Harry Potter 20th Anniversary: ​​Return to Hogwarts este un eveniment filmat in cadrul Warner Bros. Studio Tour London, intr-un decor identic cu cel din film care poate fi vizitat de catre fanii universului creat de JK Rowling. 

In privinta lui JK Rowling, se pare ca autoarea nu va fi implicata in episodul aniversar din cauza unor declaratii pe care le-a facut in ultimii ani despre persoanele transsexuale. Pozitia lui Rowling a atras numeroase critici negative pe retelele de socializare, o miscare specifica ideii de „cancel culture” si s-au creat petitii prin care s-au cerut sa nu fie asociata proiectului aniversar. Lipsa implicarii sale in proiect ar fi un lucru neobisnuit deoarece este direct responsabila pentru succesul fenomenal al francizei Harry Potter pe care a creat-o si a reusit sa creeze o poveste atemporala si nemuritoare.

Momentan, HBO Max a anuntat specialul Harry Potter ca o retrospectiva care include interviuri si conversatii cu distributia. Nu se stie daca vreunul din cei implicati vor atinge subiectul sensibil al opiniilor politice ale lui Rowling, desi Watson si alti membri ai distributiei s-au declarat explicit in sprijinul transsexualilor in trecut.

Harry Potter a lasat o amprenta incontestabila asupra unei intregi generatii de cititori si cinefili, iar episodul aniversar va fi un eveniment emotionant, mai ales daca va fi lansat in jurul sarbatorilor de iarna cand fanii francizei isi aloca timp pentru maratoane in care vizioneaza toate cele 8 filme ale seriei.

Primul trailer al reuniunii, lansat la inceputul acestei saptamani, evidentiaza un moment memorabil in care membrii distributiei primesc scrisori pentru a reveni la Hogwarts si se imbarca in trenul Hogwarts Express pentru o calatorie magica inapoi spre scoala de vrajitorie si magie.

Premiera specialului va avea loc pe 1 ianuarie 2022 pe HBO Max.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, autoarea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990.

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme. Este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”. De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA.

De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Urmand exemplul “Game of Thrones”, seria Harry Potter ar putea avea o continuare pe TV,  conform unor surse ale publicatiei Hollywood Reporter. Proiectul a fost descris ca fiind “inca la inceput”, insa o serie de intalniri intre reprezentantii Warner Bros si HBO au avut loc pentru a gasi unghiul potrivit de abordare a unei posibile noi serii Harry Potter.

Citește în continuare