Skip to content

Duminica la decernarea Globurilor de Aur, ceremonia e fara celebritati, fara covor rosu si fara public. Asociatia Presei Straine de la Hollywood incearca sa-si repare imaginea centrandu-se pe filatropie in acest an

Asociatia Presei Straine de la Hollywood a anuntat modul in care vor fi anuntati castigatorii duminica la cea de-a 79-a editie a premiilor Globul de Aur. Evenimentul va avea loc in continuare pe 9 ianuarie 2022,  la Beverly Hilton, dar fara fastul obisnuit, fara mancare sau bautura si se va axa pe anuntarea castigatorilor din acest an, concentrandu-se in acelasi timp pe activitatea filantropica a HFPA.

Nu va exista un public, in sala vor fi prezenti doar membrii selectati ai HFPA si beneficiarii de granturi filantropice. Nu va exista un covor rosu si nu vor fi acceptate solicitari de acreditari media pentru acest eveniment.

Revista Variety anuntase in urma cu cateva zile ca organizatorii nu reusisera sa convinga agentii marilor actori ca acestia sa participle la ceremonie si cr nicio celebritate nu a fost de acord sa participe.

Acum spectacolul va merge mai departe fara celebritati, intre castigatori find anuntate actiunile caritabile ale asociatiei. HFPA este inca in curs de a stabili daca va exista o transmisiune in direct sau cum vor fi anuntati castigatorii pe retelele de socializare.

In ultimii 25 de ani, HFPA a donat 50 de milioane de dolari catre mai mult de 70 de organizatii caritabile legate de divertisment, restaurarea filmelor, programe de burse si eforturi umanitare; organizatii cu un impact incredibil, dintre care multe au fost afectate puternic in ultimii doi ani ca urmare a pandemiei”, au declarant reprezentatii organizatiei.

In acelasi timp, dupa ce organizatia a fost in mijlocul unui scandal legat de discriminarea in selectia membrilor  sai, comitetul de conducere a anuntat ca intentioneaza sa finanteze si sa sustina o serie de initiative cu scopul general de a asigura vizibilitatea proiectelor artistilor de diverse origini rasiale si etnice, precum si de a creste reprezentarea diversa in industrie si incluziunea pentru tinerii artisti si jurnalisti de culoare.

NBC a anulat transmisia anuala de la acest eveniment, dupa ce HFPA a fost criticata pentru lipsa de diversitate in randul membrilor sai si pentru practicile de afaceri neetice.

Din cauza valului actual de pandemie, cu participanti care trebuie sa faca dovada vaccinarii si a vaccinului de rapel, impreuna cu un test PCR negativ in termen de 48 de ore,  va fi oricum foarte putin public in sala de bal la Beverly Hilton. Toti invitatii vor fi mascati si se vor distanta social in permanenta in timp ce se afla in sala de bal.

Filmele The Power of the Dog si Belfast conduc in topurile nominalizarilor la premiile Globul de Aur 2022. Serialul “Succesion” are cele mai multe nominalizari in sectiunea tv.

Citește în continuare