Skip to content

Intr-o gradina zoologica din Belgia s-a ridicat un hotel care se integreaza in fiecare habitat al animalelor salbatice. Lupi, morse, pinguini, caprioare si ursi se pot vedea din propriul dormitor.

Gradina Zoologica din Brugelette, sudul Belgiei, are propriul hotel, a caror camere au vedere spre sanctuarele gandite pentru animale, fiind una dintre cele mai bine cotate institutii de acest gen din lume. Acestia au castigat distinctia Europe’s Best Zoo in 2018, 2019 si 2020.

Gradina zoologica a fost la inceput doar un mic spatiu dedicat pasarilor, dar acum gazduieste peste 7.000 de animale, fiind imposibil de vizitat complet intr-o singura zi.

Cu noul hotel inaugurat, care are 100 de camere, turistii se pot uita la lupi, morse, lei de mare, tigri, pinguini, caprioare si ursi chiar din propriul dormitor. Camera devine astfel un fel de observator al animalelor salbatice.

Camerele ofera vizibilitate panoramica, posibilitatea de a vedea animalele de deasupra, o varianta de tip fata-in-fata sau vedere limitata. Fiecare camera este practic integrata in sanctuarele animalelor, astfel incat sa nu le deranjeze, fiind practic o prelungire a bazinelor sau spatiilor in care acestea traiesc.

Mai mult, reprezentantii gradinii zoologice mentioneaza ca nu garanteaza vederea acestor animale. Ca si in natura, animalele isi vor urma ritmul de viata si ciclul lor zilnic. Este normal ca in anumite momente ale zilei, in anumite ore, sa aleaga sa se ascunda de vizitatori, si la fel de normal este ca acestea sa scoata diferite sunete, care cel mai probabil nu va vor lasa sa dormiti.

O parte dintre fondurile incasate din inchirierea camerelor de hotel se duc catre Borneo Orangutan Survival Foundation, pentru a introduce maimute inapoi in salbaticie si lucreaza cu o companie de vaccinuri pentru a dezvolta o injectie pentru herpesul elefantului.

Gradina zoologica este si ecologica: peste 60.000 de panouri solare, instalate deasupra parcarii, ii asigura energie. Iar caldura reziduala din pestera pinguinului este folosita pentru a alimenta cafeneaua si restaurantul.

Cazarea la acest hotel incepe de la 128 euro de persoana, iar pretul include acces 24 de ore la parc timp de doua zile, plus cina si micul dejun. Detalii aici.

Citește în continuare