Skip to content

Minnie Mouse va purta pantaloni pentru prima oara in istorie. Prima aparitie va fi in parada aniversara de 30 de ani a Disneyland Paris, costumul fiind creat de designerul Stella McCartney.

In timp ce Disneyland Paris se pregateste pentru cel mai mare eveniment din istoria parcului de distractii prin care va aniversa 30 de ani de la deschidere, compania Disney a anuntat ca Mickey Mouse si Minnie Mouse vor fi vedetele ceremoniei si vor beneficia de transformari in premiera. Minnie va schimba celebra rochie rosie cu un costum cu pantaloni, marcand prima aparitie a personajului fara fuste sau rochite.

Noua tinuta a lui Minnie Mouse va putea fi vazuta incepand 6 martie cand parcul Disney de langa Paris va celebra „Luna Istoriei Femeilor”. Tinuta a fost creata de designerul Stella McCartney, cunoscuta pentru pionieratul in promovarea diversitatii, a drepturilor egale si a sustenabilitatii.

Printre noutati, costumul lui Minnie va avea pantaloni lungi si sacou, ambele de culoare albastra, insa va pastra celebrele buline si fundite care fac parte din semnatura personajului. Pentru cei care isi vor dori sa se imbrace similar, Stella McCartney va lansa o linie de tricouri inspirate de noul look al lui Minnie, va fi disponibila online si in magazinele brandului britanic incepand cu 8 martie.

Intr-un comunicat de presa trimis de Disneyland Paris, designerul britanic s-a aratat „absolut incantata sa lucrez cu unica, singura si iconica Minnie Mouse. Minnie a avut mereu un loc special in inima mea. Impartasim aceleasi valori. Si ceea ce iubesc la Minnie este faptul ca intruchipeaza fericirea, autoexprimarea, autenticitatea si inspira oamenii de toate varstele din intreaga lume. In plus, are un stil grozav! Mi-am dorit ca Minnie sa poarte primul ei costum cu pantaloni, asa ca am recreat unul dintre costumele mele iconice – un tuxedo albastru – utilizand materiale din surse responsabile. Aceasta noua interpretare a bulinelor va face din Minnie Mouse un simbol al progresului pentru noua generatie.”

Schimbarea de costum al lui Minnie este importanta deoarece se aliniaza cu tendintele internationale care pun in prim plan miscarile feministe care militeaza pentru o lume in care fetele nu vor mai fi crescute cu anumite simboluri menite sa le faca mai atragatoare sau dezirabile. In cazul lui Minnie, costumul rosu cu buline a fost in ultimii aproape 100 de ani un standard pentru cum ar trebui sa se imbrace cineva intr-un stil considerat feminin: rochita, buline, funde, culori, pantofi cu toc.

Imediat dupa colectia de tricouri dedicata costumului lui Minnie, Stella McCartney va lansa o colectie de primavara-vara 2022, in editie limitata, inspirata de Fantasia.

In perioada aniversara, atat Minnie cat si celelalte personaje iconice create de Walt Disney – Mickey Mouse, Duffy Duck, Donald Duck, Pluto, Chip si Dale – vor purta o noua serie de costume. Le puteti vedea mai jos, este vorba de o serie de costume in stilul space age cu materiale transparente si iridescente care reflecta lumina in nuante multicolore.

Disneyland Paris a fost deschis pe 12 aprilie 1992, intre timp a avut peste 375 milioane de vizitatori si mii de experiente memorabile. Pentru luna aniversara, va avea o multime de surprize si noi distractii tematice.

In cei 30 de ani de existenta, la Disneyland Paris au fost angajati peste 16.000 de membri talentati care au activat in distributia spectacolelor. De-a lungul timpului, au jucat in peste 200 de showuri originale Disneyland Entertainment, cele mai multe fiind paradele magice puse in scena la apusul soarelui si in jurul orelor 21:00. Parcul include peste 500 de profesii diferite distribuite in restaurante, magazine, hoteluri, gradini, decor si celebrii „imagineers”, ingineri ai imaginatiei, despre care puteti citi mai jos.

Considerat una dintre cele mai populare atractii turistice din Europa, Disneyland Paris este puternic ancorat in cultura pop si a inspirat numerosi artisti internationali, de la designeri de moda sau grafici, pictori, sculptori, fotografi si pana la chefi, cofetari sau patiseri. Pentru a celebra legatura speciala dintre parcul de distractii si sectoarele creative implicate in procesul de lucru al experientei Disneyland, au fost pregatite o serie de activari speciale care vor fi disponibile numai in aceasta primavara.

Castelul Printesei Adormite a fost redeschis recent, dupa 12 luni de renovari, iar hotelul Marvel lansat in vara trecuta va asteapta cu 561 de camere decorate tematic. In curand va fi deschis si Avengers Campus despre care puteti afla mai jos.

In fiecare seara, pe langa parada celor 30 de personaje Disney, in jurul castelului va avea loc un nou spectacol: Disney D-Light va include proiectii video, jeturi de apa iluminate, efecte de lumini, ceata, fum si 200 de drone care se vor misca intr-un coregrafia pe cerul de deasupra parcului. 

Spectacolul dronelor a fost realizat impreuna cu Dronisos, partenerul tehnic Disneyland in Europa. Cele 200 de aparate zburatoare vor fi sincronizate pentru a crea forma luminoasa a unui „30” deasupra castelului, in timp ce pe fundal se va auzi melodia creata special pentru acest moment: „Un monde qui s’illumine”. Coloana sonora a fost inregistrata cu o orchestra simfonica in celebrele studiouri Abbey Road din Londra.

Pe langa sutele de experiente deja cunoscute, parcul va deschide 50 de atractii noi si locuri pentru a realiza selfie-uri cu personajele Disney preferate. In restaurantele din complexul hotelier de la intrare vor fi introduse 60 de feluri de mancare si dulciuri, printre acestea vor fi panini vegan, vafe sarate din piure de cartofi, cocktailul roz „Happy Birthday!”, smoothie-ul „With a Twist” din banane, cocos si afine, o colectie de macarons tematice si „Le Boquet final”, un platou cu torturi si prajituri servite sub un dom.

Surprizele vor fi disponibile si la cele 63 de magazine si buticuri din interiorul parcului unde vor fi puse in vanzare 350 de obiecte noi, fiind cel mai mare program de produse noi realizat de Disneyland Paris intr-un singur an. 

Citește în continuare