Skip to content

O veche aeronava Boeing 747 a fost transformata intr-un bar si club de noapte. Achizitia avionului a costat doar o lira sterlina, iar renovarea jumatate de milion de lire sterline

Renovarile spectaculoase ale obiectelor scoase din uz s-au imbogatit cu o idee noua: o aeronava Boeing 747 care a fost transformata intr-un bar si club de noapte. Desi achizitia a fost de o lira sterlina conform publicatiei Time Out, renovarea a costat 500.000 de lire sterline.

Avionul a fost retras de British Airways in 2020 si ulterior cumparat de Suzannah Harvey, directorul executiv al Aeroportului Cotswold.

Renovarea a implicat un ring de dans, stroboscopuri disco, o zona pentru pupitru de DJ si un bar.

Schimbarea completa a aeronavei BA 747-436 G-CIVB „Negus” a durat un an si acum este disponibila pentru inchiriere, cu preturi incepand de la 1.000 de lire sterline pe ora.

Si in Romania exista o aeronava transformata in restaurant. La Buzias, chiar la intrarea in parcul national, o aeronava model sovietic al avionului Lisunov, care copiaza aproape identic celebrul Douglas DC3 al aviatiei americane, a fost transformata in restaurant, numindu-se tematic “Aeroport”.

Din informatiile facute publice de catre restaurantul unde aceasta aeronava face parte din decor, avionul ar fi apartinut liderului comunist Gheorgiu Dej. La Buzias, avionul a fost in 1978, iar de atunci, nemaifiind mutat, a intrat intr-o stare de degradare. In prezent, avionul este renovat complet, in interior fiind un bar cu 24 de locuri, dar si o terasa generoasa afara.

Global, vagoanele de metrou sunt sursa de inspiratie pentru restaurante din Londra si Tokyo.

In Muzeul Walthamstow Pumphouse din Londra, restaurantul Supper Tube isi asteapta vizitatorii, avand ca decor un vagon din 1960 care circula pe linia Victoria. Bucataria oferita este sezoniera, iar mesenii pot opta pentru o selectie generoasa de vinuri si cocktailuri.

La Tokyo, unul dintre cele mai populare baruri este Kiha, un sake bar recreat practic in interiorul unei cladiri. Japonezii sunt extrem de pasionati de ideea de tren, avand vocabular specific pentru pasiunea lor, cum ar fi tori-tetsu, care inseamna placerea pentru a fotografia trenuri sau oto-tetsu, placerea de a inregistra sunetele facute de trenuri.

McDonalds are un fast-food intr-un avion in Noua Zeelanda, fiind considerat cel mai cool restaurant al celebrului lant din lume.

Atractia principala a orasului Taupo din Noua Zeelanda este restaurantul McDonald’s care functioneaza in interiorul unui avion. Inautru sunt disponibile 20 de locuri, respectand totodata culorile companiei de fast food. Avionul a fost achizitionat de catre McDonald’s in 1990, cand acestia au cumparat un vechi parc auto care avea pe teritoriul sau si aceasta aeronava pe care au transformat-o in restaurant.

Si in Accra, Ghana, atractia principala este tot un restaurant care functioneaza integral doar in interiorul aeronavei care are 118 locuri. Inclusiv personalul este imbracat adecvat, acestia avand uniforme de stewarzi. Locul se numeste La Tante DC 10 si este o senzatie atat pentru localnici, cat si pentru turisti.

Citește în continuare