Skip to content

9 ecranizari dupa carti celebre traduse si in Romania vor fi difuzate in 2022. Scrierile Agathei Christie, Julia Quinn, Stephen King, Roald Dahl si Sally Rooney devin filme

Productiile de la Hollywood continua sa adapteze carti pe care publicurile din intreaga lume le-au transformat in romane de succes. Anul acesta, scrierile Agathei Christie, Julia Quinn, Stephen King, Roald Dahl si Sally Rooney devin filme, atat pentru marele ecran, cat si pentru platformele de streaming.

„Moarte pe Nil” de Agatha Christie ruleaza deja in cinematografele din Romania.

Pacea si linistea de pe vasul de croaziera S.S. Karnak se evapora dupa ce o tanara mostenitoare este ucisa. Renumitului detectiv belgian Hercule Poirot, aflat in vacanta la bordul navei, i se incredinteaza sarcina importanta de a-l identifica pe pasagerul responsabil pentru crima inainte sa ucida din nou. In rolurile principale sunt Kenneth Branagh, Rose Leslie, Gal Gadot si Tom Bateman, iar filmul este lansat de 20th Century Studios.

Sezonul 2 din „Bridgerton” este de fapt volumul al cincilea al seriei scrise de Julia Quinn, „Vicontele care m-a iubit”.

Bridgerton revine cu un al doilea sezon pe 25 martie 2022, fiind una dintre cele mai asteptate lansari ale primaverii care urmeaza. Produs de Shonda Rhimes, Betsy Beers si Chris Van Dusen care este creator si showrunner al seriei, sezonul al doilea il va avea in centrul actiunii pe actorul Jonathan Bailey – care joaca rolul Lordului Anthony Bridgerton – cunoscut drept fratele mai mare al lui Daphne, protagonista primului sezon si vicontele Bridgerton. 

Astfel, scenariul va respecta ordinea romanelor scrise de Julia Quinn si se va concentra pe povestea Lordului Bridgerton care se afla in cautarea iubirii menite sa creeze un mariaj potrivit cu statutul sau aristocratic.

„Acolo unde canta racii”, povestea scrisa de Delia Owens, va fi ecranizata cu Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith si Harris Dickson in rolurile principale.

Caracterizat de New York Times drept „un roman de o frumusete tulburatoare”, cartea a dominat mult timp clasamentul literar al publicatiei si a fost cel mai vandut volum de fictiune de pe Amazon in anul 2019. Actiunea urmareste o crima petrecuta intr-un orasel din Carolina de Nord, pentru care localnicii o suspecteaza pe Kya Clark, o tanara care traieste retrasa pe malul oceanului, evitand oamenii.

Regizoarea filmului este Olivia Newman („First Match”, „Pompierii din Chicago”), iar scenariul este scris de Lucy Alibar (co-scenarista filmului „Taramul visurilor”, nominalizat la patru Oscaruri in 2013). Lansarea oficiala va fi pe 22 iulie 2022, iar in rolurile principale sunt Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith si Harris Dickson.

„Salem’s Lot”, de Stephen King, va aparea in cinematografe la inceputul lunii septembrie.

In noul roman al lui Stephen King, Ben Mears se intoarce in Jerusalem’s Lot ca sa afle mai multe despre istoria Casei lui Marsten, un conac vechi ce bantuie numeroase legende locale. Ben se afla, totodata, in cautarea unui antidot pentru propriii demoni – si a inspiratiei pentru o noua carte. Dar, cand doi baieti intra in padure si doar unul se intoarce viu, Ben isi da seama ca in acest oras exista forte malefice mai puternice decat isi imaginase el. In rolurile principale joaca Spencer Treat Clark, William Sadler si Alfre Woodard, iar filmul este lansat de New Line Cinema.

Roald Dahl este ecranizat cu povestea „Matilda”, dupa o adaptare a musicalului de pe Broadway.

Stephen Graham, Emma Thompson si Andrea Riseborough vor juca in aceasta ecranizare a Netflix. Regizat de Matthew Warchus, muzicalul se bazeaza pe cartea lui Roald Dahl din 1988, „Matilda”. Aceasta spune povestea unei fete extraordinare, cu o minte ascutita si o imaginatie vie, care indrazneste sa ia atitudine pentru a-si schimba viata intr-un mod miraculos.

Emma Thompson,  castigatoare a doua premii Oscar, se alatura distributiei si va juca rolul domnisoarei Trunchbull, nemiloasa directoare, in timp ce Alisha Weir, in varsta de 11 ani, preia rolul principal al tinerei fete care invata sa-si foloseasca puterile speciale. Weir a aparut in serialul TV irlandez „Darklands” in 2019 si in filmul de groaza “Don’t Leave Home” (2018).

Dupa ecranizarea „Oameni normali”, Sally Rooney va prezenta si cartea „Conversatii cu prieteni” sub forma de film, cu Alison Oliver, Joe Alwyn, Jemima Kirke si Sasha Lane in rolurile principale.

„Conversatii cu prieteni” o urmareste pe Frances (Oliver), o studenta de 21 de ani, in timp ce navigheaza intr-o serie de relatii care o obliga sa-si confrunte pentru prima data propriile vulnerabilitati si pe fosta ei iubita, acum cea mai buna prietena, Bobbi (Lane). Inseparabilele Frances si Bobbi sustin impreuna un spectacol de poezie vorbita la Dublin, cand o intalnesc pe Melissa (Kirke), o scriitoare mai in varsta, care este fascinata de pereche. Pe masura ce Bobbi si Frances incep sa petreaca timp cu Melissa si sotul ei, Nick (Alwyn), Melissa si Bobbi incep sa flirteze unul cu celalalt, in timp ce Nick si Frances se angajeaza intr-o aventura secreta intensa. Seria va fi difuzata de Hulu.

Romanul lui Lauren Beukes, „Fetele stralucitoare”, este ecranizat de Apple TV+, cu Phillipa Soo, Elisabeth Moss, Jamie Bell si Amy Brenneman in rolurile principale.

Povestea este situata in Chicago, in perioada Marii Crize, unde Harper Curtis gaseste cheia unei case care ii permite sa calatoreasca in timp. Dar curand descopera ca acest privilegiu are si un pret. Trebuie sa le ucida la momentul potrivit pe „fetele stralucitoare“: acele tinere exceptionale, cu un potential extraordinar, pe care le cauta in calatoriile lui prin timp. Harper le viziteaza in diferite perioade ale vietii lor, marcandu-le destinul si lasand langa cadavrele acestora cate un obiect misterios, pana cand, in 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravietuieste si porneste in urmarirea lui.

Ben Affleck, Ana de Armas, Tracy Letts, Rachel Blanchard si Lil Rel Howery sunt parte din distributia povestii „Ape adanci”, de Patricia Highsmith, un thriller erotic.

In oraselul Little Wesley, casnicia lipsita de iubire a sotilor Vic si Melinda Van Allen este mentinuta doar printr-un aranjament precar prin care, pentru a evita neplacerile unui divort, Melindei ii este permis sa aiba oricati amanti doreste, cata vreme nu pleaca de acasa. Astfel, prin livingul familiei Van Allen trec rand pe rand toti amantii Melindei, sub privirea blandului si rabdatorului ei sot. Prietenii privesc insolenta Melindei si toleranta lui Vic cu sentimente care variaza de la nedumerire la perplexitate, de la amuzament la sincera revolta. Cei mai multi sunt de partea sotului umilit si raman de partea lui, chiar atunci cand calmul lui Vic isi atinge limitele si acesta comite inimaginabilul. Filmul. Va fi disponibil pe platforma Hulu.

Jane Austen se intoarce pe ecrane, de aceasta data cu romanul „Persuasiune”, cu Dakota Johnson, Suki Waterhouse si Henry Golding in rolurile principale.

Povestea publicata in 1817 o urmareste pe Anne Elliot, jucata de Dakota Johnson, o tanara de 27 de ani a carei familie de snobi britanici se muta pentru a-si reduce cheltuielile si a incerca sa scape de faliment si de datorii. Actiunea are loc in 1813 cand razboaiele se termina si marinarii revin la tarm iar familia lui Anne inchiriaza casa amiralului Croft si a sotiei acestuia. In viata ei reapare capitanul Frederick Wentworth, jucat de Cosmo Jarvis, care este fratele sotiei amiralului. Situatia este tensionata deoarece Anne si Frederick au fost logoditi in urma cu 7 ani iar povestea ii gaseste la o rascruce in care trebuie sa decida daca merita sa acorde o a doua sansa fostei iubiri.

Din distributie mai fac parte si Richard E.Grant, Suki Waterhouse, Henry Golding in rolul domnului Elliot, Nikki Amuka-Bird, Lydia Rose Bewley, Stewart Scudamore in rolul Amiralului Croft si Mia McKenna-Bruce. Filmul este produs de Netflix.

Citește în continuare